Gå til sidens hovedinnhold

Sogndal med kurs mot opprykk

Mens Tom Nordlies Kongsvinger seiler akterut.

SOGNDAL – SKEID 2-1:

Det begynner å bli en stund siden Sogndal spiste kirsebær med de store i den øverste divisjonen. Etter at laget rykket ned fra Tippeligaen i 2004, har de ikke klart å ta steget tilbake blant norsk fotballs ypperste.

Denne sesongen virker det imidlertid som gutta fra saftbygda har noe på gang. Laget har befestet sin posisjon i toppen av 1. divisjon, og søndag tok de et nytt skritt på veien mot opprykk.

Dale senket Skeid
Hjemme mot Skeid hadde de stort sett full kontroll, og skaffet seg tre nye poeng. Dette betyr at de nå har skaffet seg en luke i toppen. Ned til Hønefoss er det nå fem poeng.

Tarjei Dale ble den store helten i søndagens kamp med to fulltreffere. Det første kom etter 15 minutter, da spissen først headet i stolpen, før han selv satte returen i nettet.

Det andre kom seks minutter før slutt. Per Egil Flo slo inn, og Dale headet kontant i mål. Samme mann hadde også fått et mål annullert bare få minutter tidligere.

Thomas Valø reduserte for gjestene på overtid, men målet kom for sent til at Skeid kunne redde poeng. Arild Stavrums gutter ligger nå helt sist, med fattige 8 poeng.

Tap for Nordlie
For Tom Nordlies Kongsvinger gikk det ikke like bra søndag. Laget tapte 0–1 hjemme i toppkampen mot Hønefoss, og Nordlies gutter er nå nede på tredjeplass på tabellen.

Kampens eneste mål ble scoret av Kamal Saaliti etter 66 minutter.

Også HamKam måtte tåle tap mot Stavanger. Den kampen endte 2–1 til sistnevnte, og dermed ligger laget fra Hamar fortsatt et stykke bak opprykksplass.

Torger Motland scoret begge målene for Stavanger, det siste fire minutter på overtid, mens Roman Kienast fant nettmaskene for HamKam.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken