RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sol, sand og svette til 43,3 millioner

(FOTO: EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bjørn Maaseide lokker med sandvolleyball på Prekestolen og håper på Mette-Marit.

Innen 15. desember får Maaseide og Stavanger svar på om de får arrangere sandvolleyball-VM i 2009.

NA24 - din næringslivsavis

Arrangementet har en ramme på 43,3 millioner kroner, og mektige krefter jobber nå for å få ja fra Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB).

Heiberg og kongefamilien
Eneste konkurrent er Moskva, og Stavanger frontes av IOK-medlem Gerhard Heiberg, idrettspresident Tove Paule, idrettsminister Trond Giske og oljebyens ordfører, Leif Johan Sevland.

- Vi jobber også for å få med kongefamilien. Kronprinsesse Mette-Marit har hatt dommerlisens, og vi vil jo gjerne ha henne med på søkerlaget, sier sandvolleyveteran Bjørn Maaseide til NA24.

Les også: Smashet inn 46 millioner

Eiendoms- og treningssenter-millionæren er styremedlem i arrangørselskapet World Event AS. De har lagt opp til et budsjett på 43,3 millioner, viser søknaden til idrettsminister Trond Giske. Norges Volleyballforbund ber om fem millioner i anleggsstøtte.

En mill. dollar i premier
Budsjettet viser sponsorinntekter på 21 millioner, mens det skal komme inn ti millioner kroner på både billettsalg og i offentlige tilskudd.

- Vi må betale 750.000 til 800.000 dollar i søkeravgift til FIVB, og kommer til å gi en million dollar (5,5 millioner kroner, journ. anm.) i prispenger, forteller Maaseide.

- Jeg er optimistisk selv om russerne er en tøff konkurrent. Moskva er ferske på arrangørfronten, mens vi har ni års erfaring som arrangørby. Og det jobbes bra internasjonalt for å få turneringen til Norge, sier Bjørn Maaseide.

Jokeren Prekestolen
39-åringen forteller at Prekestolen og en oppvisningskamp 604 meter over Lysefjorden kan bli jokeren.

- Etter at russerne hadde kjørt sin presentasjon, måtte vi legge frem noe spektakulært. Ting er ikke klarert ennå, men vi ønsker å få til en seanse derifra og vise de norske fjordene og naturen. Det vil være vanvittig norgesreklame, sier rogalendingen.

Bjørn Maaseide vet ikke om han selv kommer til å spille.

- Det er for tidlig å si. Først er det OL neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere