Gå til sidens hovedinnhold

Sola klar for cupfinale mot Vipers – stygg skade spolerte gleden

Sola tok kommandoen fra start i cupsemifinalen mot Fredrikstad og ledet hele veien på vei mot 29-22-seier, men Martine Wolffs stygge skade var et skår i gleden.

Camilla Herrem og hennes lagvenninner fulgte opp den knallsterke kvartfinaleseieren mot Storhamar og viste helt fra start at de hadde til hensikt å skaffe seg rett til å møte Vipers Kristiansand i cupfinalen i romjula. De scoret kampens tre første mål og ledet 7-2 på vei mot 15-8 ved pause.

Fredrikstad var statister i første omgang. Hjemmelaget kom bedre med etter pause, men maktet ikke mer enn å gjøre resultatet litt mer respektabelt.

Hadde det ikke vært for Wolffs skade, ville det vært en gledesdag for Sola. Hun ble taklet av Thale Rushfeld Deila på en kontring snaut ti minutter før slutt og vred kneet da hun falt. Hun ble liggende med store smerter og fikk behandling og trøst før hun ble hjulpet ut.

Bittersøtt

– Vi hørte hun hylte med en gang, og da vet vi hva som skjer. Hun sa selv at hun følte det som hele kneet røk. Det gjør vondt langt inn i hjertet, sa en tydelig preget Herrem til TV 2 etter kampen.

– Det blir litt bittersøtt når vi skal være glade for å ha nådd en cupfinale, og så har en lagvenninne trolig ødelagt kneet.

Herrem satt ved siden av Wolff og trøstet henne ute på banen mens hun ble undersøkt av Solas medisinske apparat.

Vanskelig

– Dette er stort, men samtidig er det veldig vanskelig å glede seg på grunn av det som skjedde med Martine. Hun har kjempet så hardt for å komme tilbake etter at hun mistet hele forrige sesong, sa Sola-trener Steffen Stegavik, som også er Herrems ektemann.

Maja Magnussen var toppscorer for Sola med ni mål. Malin Holta scoret fem og Herrem fire, mens Wolff rakk to scoringer før hun ble skadd.

Deila var Fredrikstads toppscorer med sju mål. Hun fikk rødt kort for situasjonen hvor Wolff ble skadd.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken