*Nettavisen* Sport.

Sola-spiller til Sheffield United

Foto: Geir Søndeland (solafotball.no)

Anders Joa (17) har takket ja til en toårskontrakt med Sheffield Uniteds ungdomsakademi.

I tillegg vil Liverpool se nærmere på hans lagkamerat Kittinan Kaeaphou, skriver Rogalands Avis.

Anders Joa og Solas spillerutvikler Johan Selvig reiser neste uke til Sheffield United for å signere alle papirer i forbindelse med overgangen.

- Det er et scholarship i første omgang, der han spiller og går på skole. Sheffield United har et av de beste fotballakademiene i England, og den spillergruppen Anders nå skal inn i var i finalen i FA Youth Cup i fjor, sier Johan Selvig til Rogalands Avis.

Joa er Sola-spiller, men har det siste året vært utlånt til Sandnes Ulf.

- Alternativet for ham var å fortsette der, men han valgte helt selv. Det er ingen tvil om at han har hatt veldig godt av det halvåret han var i Sandnes også, sier Selvig.

- En god slump
Sola har også sikret seg en avtale med den engelske Championship-klubben som gjør det lukrativt for klubben dersom Joa slår gjennom.

- Vi ønsker ikke å stå i veien for spillere som får spennende muligheter, men dersom Sheffield United bestemmer seg for å skrive proffkontrakt med Anders, får Sola en god slump med penger. I tillegg økes den summen etter hvert som han spiller flere kamper, sier Selvig.

Joa selv spiller for tiden Dana Cup, og var ikke tilgjengelig for kommentar torsdag formiddag.

Henvendelse fra Liverpool
Rogalands Avis kjenner også til at Liverpool har kommet med en henvendelse på en annen av Solas unge spillere. Den engelske storklubben ønsker Kittinan Kaeaphou.

- Det er ingenting som er klart der ennå, så det får vi heller komme tilbake til når det er mer konkret, sier Selvig.

Han er imidlertid klar på at den typen prøvespill er noen klubben jobber aktivt for.

- Det er der vi ønsker at Sola skal være litt unike. At gode spillere kan få komme seg ut på prøvespill og få noen spennende opplevelser. Jeg håper vi får til mer av det i tiden framover, sier spillerutvikleren.

Denne artikkelen er hentet fra Rogalands Avis.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.