*Nettavisen* Sport.

Solbakken: - En stor ære for meg

Ståle Solbakken blir Wolverhamptons første utenlandske manager. Se video.

14.05.12 16:35

HTML EMBED

Før helgen ble det klart at Ståle Solbakken har fått ansvaret for å lede Wolverhampton opp igjen til Premier League.

Klubben rykket ned fra den øverste divisjonen i England denne sesongen, og bli å finne i The Championship neste sesong. Det er med andre ord en tøff oppgave som venter nordmannen.

Wolves slet voldsomt i Premier League denne sesongen og endte klart sist på tabellen. Det spekuleres også i at noen av klubbens mest profilerte spillere nå forsvinner.

- Ikke ti nordmenn
Midlertidig manager i vår, og Solbakkens nye assistent, Terry Connor, oppfordrer imidlertid mandag den norske treneren til å fortsette å bygge videre med de spillerne klubben har.

- Dette er en litt annen utfordring, men om vi beholder kjernen i laget så vil det være nok til å holde fokus, sier Connor til lokalavisen Express & Star.

- Den nye manageren har sikkert sine ideer, men om klubben beholder de beste spillerne er det ikke noe i veien for at vi kan utfordre i The Championship neste sesong.

Mandag formiddag ble Solbakken offisielt presentert som ny manager for den engelske klubben, og hans planer for laget ble selvfølgelig et tema på pressekonferansen.

Se videointervju med Solbakken øverst!

Klikk på bildet for å forstørre.

For mange Wolves-supportere er nok den tidligere Köln-sjefen et ubeskrevet blad, og noen frykter nok at han ønsker å gjøre den erkeengelske klubben «norsk».

Solbakken kunne imidlertid berolige fansen.

- Vi ser etter gode spillere, men vi må også respektere nivået og vite hva som skal til. Jeg kommer ikke til å stille et lag med ti nordmenn, sier den norske treneren.

- Eierne her er ambisiøse og vet hva de ønsker. Det er også en ære for meg å være klubbens første utenlandske trener. Tradisjon og gode eiere, det er en god start, sier Solbakken.

Se videointervju med Solbakken øverst!

- To kandidater
Solbakken møtte pressen sammen med administrerende direktør Jez Moxey og styreformann Steve Morgan. Wolves-sjefene sa de var henrykte over å få Solbakken til klubben.

- Vi intervjuet to kandidater, Terry Connor og Ståle. Vi har visst om Ståle lenge, han er en vinner, sier Morgan, som ikke lot seg skremme av at nordmannen tid i Tyskland.

Solbakken fikk tidligere i vår sparken i tyske Köln etter en turbulent periode. Klubben endte til slutt opp med å rykke ned. Solbakken innrømmer at det var en tøff jobb.

- Også Jesus og José Mourinho ville ha slitt i Köln, men de har problemer med indre stridigheter, som drepte oss, forklarte Solbakken.

Han kunne fortelle at det å ha full kontroll over alt som skjer i klubben, var et av punktene som gjorde Wolves-jobben attraktiv.

- Basis for all suksess er at alle drar i samme retning. Det skjedde ikke i Köln. Det er greit med uenighet, men man må finne en løsning som alle aksepterer, sier nordmannen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.