På mandag tok Solbakken ut troppen som skal møte Slovenia og Serbia i de avgjørende Nations League-kampene.

Til tross for at flesteparten av navnene i troppen var de samme som ved forrige landslagssamling, er ikke alt en dans på roser for landslagssjefen.

At Solbakkens foretrukne førstekeeper Ørjan Nyland for tiden er klubbløs og ikke har spilt et eneste minutt med fotball denne sesongen er blant problemene. Solbakken forteller til Nettavisen at de har snakket med spilleren om det.

– Selvfølgelig har vi vært i dialog. Frode [Grodås, keepertrener red.anm] har ekstremt mye dialog med han. Det er en situasjon vi ikke ville havne i, det er han fullt klar over. Men så vet jo ikke vi detaljer om hvorfor det har vært som det har vært. Nå er vi i den situasjonen vi er, og må bare gjøre det beste ut av det. Og hvis det viser seg at en annen er bedre, så får han stå, sier Solbakken til Nettavisen.

Hør hva Solbakken hadde å si om Normanns klubblag i videoen under:

Les også: Kommer med stikk til Rekdal: – Han var den siste som skjønte det

Lite spilletid

Nyland er ikke den eneste som sliter med spilletid. Solbakken innrømmer overfor Nettavisen at mangelen på spilletid blant flere spillere bekymrer han, men at han samtidig er optimistisk på at det vil ordne seg.

– Jeg vil la det spille seg ut. Men det går an å være litt bekymret samtidig, forteller Solbakken.

For hvem da?

– Nei, det er bare å se på spilletiden.

Blant de 26 spillerne som ble tatt ut, så har hele ti spillere spilt under 300 minutter med fotball i forkant av samlingen. Det tilsvarer rett i overkant av tre hele kamper.

Patrick Berg, Fredrik Aursnes, Morten Thorsby, Alexander Sørloth, Leo Østigård og Fredrik Bjørkan har alle byttet klubb i sommer, og vil håpe på mer spilletid spilletid i fremtiden når de får tid til å komme seg inn i laget.

Birger Meling har slitt med spilletiden i franske Rennes, mens en skade har holdt Kristoffer Ajer ute av Brentfords sesongåpning.

Ørjan Nyland og Omar Elabdellaoui er for tiden klubbløse, og er nødt til å finne seg en ny arbeidsgiver før de kommer på banen igjen.

Les også: Solbakken om Normann: – Tonedøvt og uforståelig valg

– Ingen har klippekort i forsvaret

Under det forrige landslagsoppholdet, hvor Norge vant tre kamper og spilte en uavgjort, virket det som om Solbakken hadde valgt seg ut sitt foretrukne midtstopperpar. Stefan Strandberg og Leo Østigård startet sammen i tre av de fire kampene, hvor unntaket var det antatt enkleste oppgjøret mot Slovenia.

Inn mot denne landslagssamlingen har Østigård signert for den italienske storklubben Napoli, og har foreløpig kun spilt 90 minutter.

Strandberg har nytt godt med spilletid etter at han returnerte til Vålerenga, men måtte ut med skade i helgens kamp mot Kristiansund, og er dermed usikker før landslagsoppholdet.

– Det er store sjanser for at Stefan spiller hvis han nå er frisk og kommer inn og trener med oss hele uka, slår Solbakken fast.

Til tross for at Solbakken håper at Strandberg og Østigård vil være klare og i form til samlingen, er han tydelig på at ingen har klippekort på laget.

– Det får vi se på. Hanche (Andreas Hanche-Olsen) har gjort det godt, Kristoffer (Ajer) kommer tilbake og Stian (Gregersen) er her. Vi deler ikke ut noen plasser på forhånd, det gjør vi ikke. Men så får vi se hva som skjer med Leo de neste to kampene, om han får spilletid eller ikke.

Les også: Bjørgen åpner opp om livet etter karrieren: – Mer krevende nå