MOLDE (Nettavisen): Ola Solbakken noterte seg for scoring i sin tredje Eliteserie-kamp på rad i borteseieren mot Molde onsdag kveld. 23-åringen har etablert seg som et av Bodø/Glimts viktigste offensive våpen denne sesongen.

I tillegg imponerte han stort med sin forestilling mot Roma i Europa Conference League nylig.

- Han har hatt en fantastisk utvikling i Bodø/Glimt. Både innenfor det fysiske og det å skjønne hvor god han kan bli innenfor det mentale, sier trener Kjetil Knutsen om kantspilleren etter 2-0-seieren på Aker Stadion.

Knutsen hadde selv hevet stemmen til sine gutter i pausen, før laget svarte med en praktomgang etter hvilen, som sørget for tre uhyre viktige poeng i gullkampen.

- Jeg hever stemmen ofte. Jeg hever stemmen uten at jeg er sint, selv om jeg høres sint ut. Jeg spurte dem om jeg var for sint, men de svarte nei. Det er fordi vi har lyst til å få til noe, sier han om spillernes respons på sin egen utblåsning.

Bergenseren røpet også at Glimts langtidsskadde profil Ulrik Saltnes, som var med troppen som reiste til Molde som mental støtte rundt laget, kom med et lite stikk til målscorer Solbakken etter oppgjøret.

- Han spiller en veldig god kamp i dag, men det er litt som Ulrik sier i dag. Utenom når vi har gått opp til 2-0, så mente han at han var den dårligste på banen, sier Glimt-treneren.

- Det er litt spøkefullt sagt, men det er noe i det. Vi kunne scoret det tredje, men så finner vi ut at vi skal spille.

- Irriterer det deg at dere ikke går for det tredje målet?

- Ja, i hvert fall når vi har spilt Molde lavt, at vi da skal spille ned igjen til stopperne, det er ikke sånn vi opptrer. Så ja, det mener jeg er unødvendig for det er ikke vår spillestil. Vi kan gjerne vende spillet, men da gjør vi det via en sentral midtbanespiller så vi holder presset på dem. Men det gikk bra i dag, konkluderer han.

Knutsen mener uansett at det ligger noe i Saltnes sine i utgangspunktet humoristiske kommentarer.

- Poenget er at vi alltid har noe nytt å lære, men Solbakken har hatt en fantastisk god sesong. Nå begynner han å prestere på et jevnt høyt nivå.

Solbakken var selv kritisk til både det han selv og laget viste i den første omgangen.

- Vi er dårlig og svake før pause, men måten vi kommer ut i andre omgang, uten i mine øyne Eliteseriens to beste spillere (Berg og Saltnes). I tillegg til at vi ble presset og fort kunne blitt litt passive og redde, det viser sterk mentalitet. Utrolig stolt over laget, sier Solbakken selv til Nettavisen etter kampen.

Solbakken sender på sin side skryt i retning en annen lagkamerat.

- Det er jævlig fortjent og jeg er stolt på Hugo Vetlesen sine vegne. Han har vært tolvte mann i hele år og den som akkurat ikke har startet hver kamp. Han har spilt overalt når vi har hatt skadeproblemer. Jeg unner han denne. Det er så deilig å se og sier litt om hvordan mentalitet det er i gruppen, sier Solbakken til Nettavisen om lagkameraten som sendte Glimt i ledelsen etter pause onsdag.

Formspiller Solbakken er selv en som av flere trekkes frem som en ny kommende landslagsspiller fra Bodø/Glimt.

- Jeg har lest at det har vært snakk om det og jeg vet at om jeg gjør det bra her så er det det beste utstillingsvinduet i Norge. Det vet jeg, men jeg kan ikke bruke energi eller tid på å tenke på landslaget. Nå er fokus på neste kamp her, det er sånn det må foregå, avslutter han.

Bodø/Glimt topper tabellen fire poeng foran Molde med seks kamper igjen av sesongen.

Allerede kommende helg venter ny kamp i Eliteserien for Bodø/Glimt mot Sandefjord. Torsdag om en uke møter serielederen et revansjesugent Roma i Italia.