SPANIA – NORGE 3-0:

MÁLAGA/OSLO (Nettavisen): Landslagssjef Ståle Solbakken møtte norsk presse etter nedturen i Málaga, der Norge lenge var med for fullt i kampen, men fikk to nye baklengsmål som til slutt betydde et klart tap.

– Jeg er veldig fornøyd med de første 84 minuttene. Etter 80 minutter kunne det fort vært 1-1. Hvis Sørloth hadde scoret på sjansen da og dommeren hadde blåst av der, så hadde vi absolutt fortjent mer, svarte Solbakken på et spørsmål fra engelskspråklige medier i Málaga.

Børs: Slik spilte Norge mot Spania

Norge-sjefen er imponert av både spill og innsats hos en rekke av sine egne spillere. Men han legger ikke skjul på at Real Sociedad-spiss Alexander Sørloth var en av dem som markerte seg spesielt positivt.

Om Martin Ødegard hadde fått idømt straffesparket han trolig skulle hatt like etter Spanias første mål, kunne kampen også blitt en helt annen.

På spørsmål fra NRK om TV-intervjuet han gjorde med TV 2 like etter kampslutt, og hvorfor han omtalte dømmingen ved Ødegaard-fellingen som «fransk arroganse», svarer Norge-sjefen:

– Da vi spilte fotball, og taklet ballen først, var det lov å fullføre og det ble aldri dømt. Men det er derfor vi har VAR, og vi har gått bort fra det. Du kan ikke takle igjennom, være på ball og skremme livet av motspiller. Han takler jo Martin rett ned. Og det er «fair enough» hvis dommeren ikke ser det.

– Men hvis ikke de VAR-dommerne tar det der, så blir det for meg litt fransk arroganse, påpeker Solbakken.

Les også: Fikk se TV-bildene i reprise. Nå raser han: – Det er en skam!

Norge holdt lenge Spanias ledelse nede på 1-0, og kunne absolutt ha scoret mål selv, både én, to og tre ganger på Estadio La Rosaledai Málaga.

Isteden ble det altså Spania som scoret tre ganger. Dani Olmo, og to seine fulltreffere av innbytter og 32-årig landslagsdebutant Joselu sørget for 3-0 til slutt.