25. og 29. mars får Norge besøk av henholdsvis Slovakia og Armenia til privatlandskamper på Ullevaal Stadion.

Ståle Solbakken møtte pressen på Åråsen før nordmennenes første trening, og stilt opp med klare meninger.

Nettavisen har den siste tiden tatt tak i temaet rundt manglende naturgressbaner i Norge, der uttalte Solbakken at norske fotball hadde et stort problem.

Da spørsmålet rundt manglende gressbaner dukket opp på ny under mandagens pressekonferanse, var landslagssjefen klar i sin tale.

- Jeg er veldig overrasket over hvor slappe dere journalister er til dette temaet. Dere interesserer dere ikke for det. Kunstgress er et annet spill enn på gress, og tilfellet nå er at mange klubber i tillegg har dårlige kunstgressbaner, starter Solbakken.

Og fortsetter:

- Jeg skjønner ikke at det ikke er en større prioriteringssak, jeg forstår det ikke. Dette er det all internasjonal fotball bygger seg på.

Les også: Solbakken med advarsel til norske klubber: - Ikke noe å diskutere

Solbakken oppfordrer flere til å ta tak i debatten, og etterlyser større oppmerksomhet i norske medier.

- Jeg synes at klubbledere er slappe, klubbtrenerne er slappe og jeg synes at journalistene er slappe. Fotball skal spilles på gress, og det er underlaget som alle spillerne ønsker å spille på, men da må man jobbe mer for det.

- Vi kommer til å utvikle andre typer i norsk fotball. Nye midtstoppere og «target»-spisser, så vi ikke bare utvikler lekne midtbanespillere som er gode med ball. Men dere bryr dere ikke heller, det er ikke noe press på noen.

Les også: Ønsker endringer i norsk fotball. Etter sesongoppkjøringen med Odd er han ikke i tvil: - Det må vi innse

- Det går sakte, men sikkert feil vei og det må man ta tak i. Viking, Start, Vålerenga, Brann vurderte det og Stabæk skal bytte til det med ny arena. Det er helt feil vei å gå.

Til slutt anslår Solbakken at norsk fotball har tapt flere 100 millioner kroner i overgangssummer på kunstgressbanene i landet.