NFF bekrefter at Solbakken vil ha med seg store deler av apparatet som var med Lars Lagerbäck, men den tidligere FCK-sjefen henter også inn nye fjes.

Brede Hangeland går inn i en nyopprettet rolle som spilleransvarlig, Kent Bergersen blir Solbakkens assistent, mens Andrew Findlay blir analytiker.

Mens Bergesen kommer fra hovedtrenerjobben i Kvik Halden, var Findlay analysesjef for Solbakken også i FC København.

Bergersen og Solbakken har kjent hverandre siden barndommen, og gjenforenes nå på A-landslaget.

- Han utfyller meg, Brede, Andrew og de andre fint. Han skal være med meg som leder, ha helheten i treningene og lede treningene. Vi har kjent hverandre i all tid. Jeg stoler 100 prosent på ham. Han passer godt inn med tanke på at jeg og Brede kanskje er mer naturlige ledere i lys av kjemien hvor man skal fordel oppgaver, forteller Norges landslagssjef til Nettavisen, og forklarer at det for ham har vært viktig å sette sammen et team som kompletterer hverandre.

Både Bergersen og Solbakken har sin fortid fra Grue i Hedmark, de to vokste opp sammen og har kjent hverandre siden de var tre år.

Solbakken avfeier imidlertid at deres vennskap var avgjørende for avgjørelsen om å ta med Kvik-treneren i trenerapparatet.

- Det er ikke noe kamerat-greie. Det passet nå med tanke konteksten, men dette er første gang jeg tilbyr han en jobb, forteller han.

Selv er Bergersen meget stolt over sin nye trenerrolle.

- For meg er dette surrealistisk. Jeg er glad, stolt og ydmyk i forhold til å få den tilliten av NFF og av Ståle, og ser frem til denne oppgaven, sier han til TV 2.

Videre opplyser forbundet at Frode Grodås vil fortsette i A-landslagets trenerteam som assistenttrener.

- I arbeidet med å sette sammen nytt støtteapparat har Ståle vært opptatt av å videreføre viktig erfaring fra dagens støtteapparat, men samtidig tilføre noe nytt som utfyller Ståle som leder og trener, og som er spisset mot internasjonale referanser. Vi har stor tro på at denne gjengen vil fungere godt sammen i jakten på internasjonal fremgang og kvalifisering til mesterskap, og vi vil gratulerer de tre nye, Kent, Brede og Andrew, med oppdraget, sier Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i NFF.

Hangelands rolle vil gå ut på å følge opp enkeltspillere på A-landslaget, i tillegg til å kartlegge og følge opp aktuelle spillere og de respektive klubbene mellom samlingene.

Den tidligere landslagsstopperen vil i tillegg få et ekstra ansvar for rolletrening for forsvarsspillere.

39-åringen har de siste årene jobbet som Premier League-ekspert for TV 2, og Vegard Jansen Hagen, sportssjef i kanalen, bekrefter at Hangeland gir seg i jobben før nyttår.

- Hangeland har sin siste dag som fast ekspert 28. desember. TV 2 har deretter en avtale med NFF som gir han mulighet til å være gjest i senere programmer, men da som en del av trenerteamet til landslaget, forteller han til Nettavisen.

- Har dere fremdeles tro på at dere vil få tak i lagoppstillinger fra landslaget i god tid før alle andre?

- Ha-ha. Vi klarte ikke å være først med denne nyheten. Der ble vi slått av fotball.no. Det kan tyde på at vi går inn i noen magre år fremover, men vi gir oss ikke, sier en lattermild Jansen Hagen.

Hangeland selv er klar på at forespørselen fra Solbakken var god til at han kunne si nei.

- Sjansen til å jobbe med Norges beste trener og de beste spillerne i landet er en unik mulighet for meg. Jeg er stor fan av landslaget. Jeg har ekstremt lyst til at landslaget skal komme seg til mesterskap. Det var rett og slett en mulighet det ikke var mulig å si nei til, forteller han til TV 2.