Ståle Solbakken møter pressen på Ullevål før oppgjøret mot Slovenia på Ullevål 9. juni.

Norge kommer fra to sterke borteseiere, hvor de slo Serbia og Sverige henholdsvis 1-0 og 2-1.

Norge har ikke hatt for vane å vinne bortekamper mot antatt bedre lag. På spørsmål om om hva som har endret seg er Solbakken klar i sin tale.

- Det er at vi er et lag som står på for hverandre. Vi har gjort to gode bortekamper. Det er ikke dermed sagt at vi er verdens beste fotballag, men det er en barriere som er brutt, sier Solbakken på pressekonferansen.

Solbakken forteller videre at spillerne som selv ønsker å trene vil møte på trening i dag, mens de som ønsker å ta dagen fri får lov til det.

LES OGSÅ: BØRS: Slik spilte Norge mot Sverige

Hemmelighetsfull rundt laguttak

Kampene kommer som perler på en snor i denne landslagspausen, og Norge var satt opp til å spille fire kamper på ti dager.

Det har fått flere til å spekulere i at flere spillere ville bli hvilt i den neste kampen mot Slovenia, som på papiret er det antatt enkleste oppgjøret.

Solbakken fikk flere spørsmål om det ville bli gjort endringer i startoppstillingen inn mot kampen mot Slovenia, men ønsket ikke å røpe noe som helst.

Analytikeren har et godt innblikk i Slovenia allerede. Må lage en god plan og ta ut det riktige laget, svarer Solbakken, uten å ønske å gå videre inn på hva det «riktige laget» er.

Solbakken forteller videre at han er godt fornøyd med at landslagets to store stjerner, Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, virkelig begynner å levere varene på landslaget under hans ledelse.

– Det handler først og fremst om at laget fungerer også. Slik er det i all fotball. Erling vil alltid score noen mål, og Martin vil alltid slå noen geniale pasninger. Det handler om hvordan vi får satt opp laget og får de i gode posisjoner så ofte som mulig, sier Solbakken.

LES OGSÅ: Strandberg ut mot Milošević: - Han blir pissa på

- Orker ikke bruke tid på det

Kontroversene etter søndagens seier over Sverige ble naturligvis et samtaleemne på pressekonferansen. Flere var interessert i høre Solbakkens syn på kontroversene mellom Erling Braut Haaland og Sveriges midtstopper Alexander Milošević, som angivelig kalte Haaland for en hore og sa han ville knekke føttene hans.

Solbakken var ikke så interessert i å kommentere tumultene, og mener dette er noe man ser hele tiden.

– Det er bare sånn det er i alle kamper året rundt. Fra 6. divisjon i Nordre Østland til toppkamper. Så det orker jeg ikke å bruke tid på, sier Solbakken til pressen.

Straffesituasjonen som førte til Norges åpningsmål hadde han derimot mer å si om. Landslagssjefen mener at det var et korrekt idømt straffespark, men forteller likevel at han kan forstå svenskenes frustrasjon.

– Den kan dømmes. Det er kontakt. Det er jo mer at Morten faller litt etterpå. Men det er kontakt og han kommer litt ut av balanse. Så jeg kan ikke si at det kategorisk ikke er straffe. Jeg kan godt forstå svenskene sier det er billig. Det hadde vi gjort selv også, men det går ikke an å kategorisk avvise at det ikke er straffe, mener Solbakken.

Norge har nå tre dager på å forberede seg før de tar imot Slovenia hjemme på Ullevål, klokken 20:45 torsdag 9. juni.