Solbakken hyller Podolski

Foto: Reuters/Scanpix

- Han kan sammenligne seg med hvem som helst i Europa.

17.06.12 23:15

EM - GRUPPE B
Danmark - Tyskland 1-2:

Danmark var med i kampen om en kvartfinaleplass før møtet med Tyskland, men det ble ikke uventet tøft å ta rotta på det tyske lagmaskineriet.

Mange mente at Tyskland burde spare spillere i møte med danskene, men Joachim Löw sendte sine beste menn på banen og fikk betalt for det.

Lukas Podolski ga Tyskland en tidlig ledelse, før Michael Krohn-Dehli slo tilbake for danskene. Lars Bender sørget for tre poeng og full pott for Tyskland med sin scoring ti minutter før slutt.

Feiret jubileum med scoring
Gomez har vært det reneste uhyret på topp hos Tyskland i dette mesterskapet og statistikken var absolutt på Bayern München-stjernens side før møte med Danmark også.

26-åringen scorer nemlig hver gang han spiller mot Danmarks midtstopper Simon Kjær, men denne gangen måtte han gå av banen uten nettkjenning.

Det var Thomas Müller som fikk kampens første store sjanse da han fikk stå alene foran mål og avslutte. Det svake skuddet ble imidlertid reddet av Stephan Andersen.

19 minutter ut i den første omgangen fikk Tyskland betalt. Denne gangen tok Gomez på seg rollen som servitør og serverte ballen til Lukas Podolski, som hamret ballen i mål via fingertuppene til Andersen.

Ståle Solbakkens tidligere elev står nå med imponerende 44 scoringer på 100 landskamper. Enda mer imponerende er det med tanke på at 27-åringen har spilt på kanten i mange av disse kampene.

Hylles av Solbakken
I TV 2-studioet satt Ståle Solbakken og var full av lovord om den tyske stjernen.

- Podolski - 100 landskamper og 44 mål. Det er en fantastisk statistikk og han kan sammenlignes med hvem som helst i Europa på det området der. Han gjorde kanskje sin best kamp i turneringa i dag uten å være blendende. Men han er farlig når han kommer til sjanser, sa Solbakken.

Solbakken fikk muligheten til å trene den tyske stjernen da han var sjef i Köln forrige sesong og har virkelig latt seg imponere.

- Han er øyeblikkets mann. Han scorer alltid i store turneringer og har Löws fulle tillit. 100 landskamper og 44 mål i en alder av 27 år - den statistikken taler for seg sjøl.

Danmark slo tilbake
Det var langt ifra ufortjent at tyskerne tok ledelsen, men danskene hevet seg etter baklengsmålet og brukte ikke lang tid på å svare.

Minutter etter at Tyskland tok ledelsen slo Lars Jacobsen hjørnespark fra høyre. Nicklas Bendtner lurte på bakerste stolpe og headet ballen inn igjen i feltet. Der dukket Michael Krohn-Dehli opp og headet inn sitt andre mål i mesterskapet til 1-1.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 etter at Tyskland hadde styrt mye av banespillet, mens danskene slet med å holde ballen i laget da de fikk muligheten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/AFP

Spikeren i kista
I den andre omgangen var det tydelig at Tyskland ikke ville risikere alt for mye. Joachim Löws menn risikerte nemlig å bli slått ut av mesterskapet dersom det ble tap mot Danmark, samtidig som Portugal slo Nederland.

Drøye 25 minutter før slutt ble målscorer Podolski tatt av banen til fordel for Andre Schürrle. Innbytteren viste seg fram umiddelbart og fyrte av et skudd fra skrått hold, som Andersen fikk slått unna.

Danmark måtte ha mål og Bendtner var nære på da han fikk en lang pasning fra Agger. Sunderland-spissen fikk avsluttet, men Manuel Neuer var ned på notene og holdt ballen i fast grep.

Spikeren i kista kom da tyskerne kjørte kontra. Det gikk fort i lengderetningen da Mesut Özil til slutt fant Lars Bender, som plasserte ballen iskaldt i hjørnet og sørget for 2-1 og full pott for Tyskland i Gruppe B.

Danskene jaktet en utligning, men måtte til slutt se seg slått og kan dermed slå følge med Nederland, Polen og Russland ut av europamesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.