Lørdag maktet ikke Norge å hamle opp med Latvia på et fullsatt Ullevaal Stadion, og skuffet stort.

Det gjorde tirsdagens motstander Nederland også, som mistet en tomålsledelse like før slutt mot Montenegro.

Nordmennene har derfor alt å spille for da de tar turen til Rotterdam.

Les også: Norge-nedturen vekker oppsikt: - Alle er sjokkerte

Solbakken kom det gladnyhet

Forsvarssjef Stefan Strandberg møtte pressen søndag formiddag, og avslører at Ståle Solbakken kom med gladnyheten om at Nederland hadde avgitt poeng.

- Det var selvfølgelig veldig deilig, og ga oss ekstra energi mot de neste par dagene. Ståle banket på døra mi, og ga meg beskjeden. Vi har alt i egne hender nå, og gjør vi jobben kan vi vinne gruppa, sier Stefan Strandberg til TV 2.

Og fortsetter:

- Nederland er et godt lag, men vi viste sist at vi kan hamle opp med de. Jeg har veldig troen på det konseptet vi har nå, så jeg tror absolutt at vi kan klare det.

Les også: Solbakken røper at han vurderte å ta grep før pause

Norge er avhengige av å ta poeng mot Nederland, for å være med å kampen om å kvalifisere seg til VM. Strandberg mener det hviler mye press på nederlendernes skuldre før kampen på tirsdag.

- Taper de den kampen, vil det brenne veldig der nede. De har et stort press mot seg, forteller midtstopperen.

Kampen mot hollenderne spilles uten supportere på tribunen, noe Strandberg selv mener verken er en fordel eller ulempe.

- Jeg skulle helst sett at det var publikum, for det skaper en ramme rundt kampen.

- Har det ofte j*vlig

Ståle Solbakken ble spurt om VAR-avgjørelsen som annullerte målet til Moi Elyounoussi, og satt et lite spørsmålstegn til utfallet.

- VAR er jo touch and go. Det er ikke Premier League-linjer, så jeg er usikker på om det der er offside eller ikke. Vi skal ikke klage på det, for vi hadde en like tight avgjørelse selv mot Tyrkia, sier landslagssjefen.

Og fortsetter:

- Våre og Nederlands sjanser ble vanskeligere etter i går, Tyrkia sin ble bedre. Vi fikk derimot en matchball til, selv om det er hundre forskjellige scenarioer som kan inntreffe. I teorien kan alt skje så vi må være forberedt mentalt, men vi har kun sluppet inn tre mål etter tapet mot Tyrkia. Vi kan ikke stikke under en stol at resultatet i går er for dårlig, men vi skal ikke overskygge prestasjonen.

Les også: Van Gaal slaktes etter Nederlands kollaps: - La oss være ærlige

- Vi har alt å tape vi og, så vi skal ikke si at vi har alt å vinne. Denne gruppa kan vi fortsatt være én av de to beste, så det må vi fortsatt bestrebe. Som landslagstrener har jeg det ofte jævlig, for å være helt ærlig. Jeg er ikke vane med å jobbe som landslagstrener, og syntes det er mange faser av den jobben her som jeg ikke liker.

Den avgjørende kampen mot Nederland spilles tirsdag 20:45 i Rotterdam, og vil være med på bestemme Norges VM-skjebne.