ULLEVAAL/AKERSGATA (Nettavisen): Landslagskaptein Martin Ødegaard er usikker før Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia, og derfor hviler det ekstra stort ansvar på skuldrene til superstjernen Erling Braut Haaland.

Spissen har fått en fantastisk start på karrieren i Manchester City og står med elleve mål på sju kamper i Premier League. På lørdag scoret jærbuen på nytt mot Wolverhampton.

– Jeg ble nesten litt bekymret da jeg så den siste Wolverhampton-kampen hvor han løp rundt som en tulling på 3–0 for å få 4–0 og kjeftet på Gud og hvermann for at han ikke fikk ballen.

– Jeg skrek «ro ned, Erling» foran TV-en, det kommer viktigere kamper, sier landslagssjefen.

Henter City-fysio

Ståle Solbakken informerte også om at landslaget har valgt å hente inn Mario Pafundi i landslagsteamet på midlertidig basis. Han er ansatt i Manchester City.

– Vi har vært på søken ettersom vi hentet inn 26–27 spillere hver gang. Det blir veldig mye for to behandlere. Erling har kommet med det geniale forslaget til meg om at han har en veldig god behandler.

Landslagssjefen forteller videre at Pafundi skal jobbe med samtlige spillere, og ikke bare Braut Haaland.

– Han er sikkert glad for at vi har tatt hans mann inn fra City, sier Solbakken til Nettavisen.

Les også: Martin Ødegaard (23) sliter med skade – kan miste de viktige landskampene

– I overkant

Haaland er kanskje den aller heteste spissen i verden etter sitt inntog i Manchester City og Premier League.

– Man kan si det er i overkant, det han har gjort til nå, men det er nok lenge til vi slutter å bli sjokkert over det han gjør. Så får vi håpe at han får lov til å fortsette å spille fotball, det er det viktigste.

Med en usikker landslagskaptein i Martin Ødegaard, samt visekaptein Stefan Strandberg ute med skade, er Erling Braut Haaland nestemann i rekken i kapteinsteamet.

– Erling har vært kaptein i de situasjonene, bekrefter Solbakken.