Solbakkens menn spilte 1-1 mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen fredag kveld.

Norge ligger som nummer to i gruppa med tre kamper igjen, to poeng bak gruppeleder Nederland - og to poeng over tyrkerne.

Les også: Målscorer Thorstvedt hylles: - Fantastisk

Slår tilbake mot Ødegaard-kritikk

På lørdagens pressekonferanse fikk Solbakken kjapt spørsmål om Ødegaard, som blant annet mottok kritikk fra Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson i VGTVs studio etter prestasjonene mot Tyrkia.

- Med Martin tror jeg dette går ganske langt tilbake i tid. Da du som 15-16-åring drar til Real Madrid, og så blir oppfattet som en litt annen spiller enn det han er. For meg er han en deilig blanding av det å være playmaker og en hardtarbeidende midtbanespiller, sier Solbakken.

Han bruker Nederland-kampen tidligere i høst, som også endte 1-1, som et eksempel.

- Da hadde vi ballen 35 prosent og Nederland hadde den 65 prosent. Da vil han aldri få ros for å stenge av Nederlands venstreside helt. De har ikke én avslutning etter angrep fra den siden, og med en debutant bak seg i Holmgren-Pedersen, så vil Martin aldri få den kreditten som for eksempel Thorsby får for kvalitetene boks-til-boks og for førsteforsvarsjobben, sier Solbakken.

– Jeg er veldig fornøyd med Martin og klarer ikke å ta den diskusjonen med meg. Hvis lista er der at det skal være assist og mål i hver kamp, da vil de aller fleste rive, sier han.

Les også: Her løper Tyrkia-stjernen over på Norges halvdel for å fyre opp fansen

Berg: - Vet ikke om jeg kan kalle det et gjennombrudd

En av dem som derimot fikk ros for sine prestasjoner mot Tyrkia var Patrick Berg. Nettavisen kåret Bodø/Glimt-spilleren til Norges beste spiller.

Han er fornøyd med egen innsats, men er samtidig klar på at han må ta nye steg for å fortsette sin utvikling.

I sommer var Berg ønsket av utenlandske klubber, men på pressekonferansen lørdag forteller han at han har full forståelse for at Glimt takket nei til bud på ham da.

– Vi står foran en viktig høst med landslaget og gruppespill i Europa. Det kan åpne noen nye dører for min egen del. Det er nødvendig for min karriere at jeg må fortsette min egen utvikling, og det gjør jeg best ved å komme på et så høyt nivå som mulig, sier Berg.

– Jeg vet ikke om jeg kan kalle det et gjennombrudd når det bare er en kamp. Men jeg følte jeg fikk vist hva jeg er god for. Jeg følte det stemte ganske bra både med ball og uten ball, det er hele laget som skal ha kred for det, sier Berg.

Norge skal i aksjon igjen mandag kveld. Da venter Montenegro på Ullevaal.