ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Denne helgen er Eliteserien tilbake etter en intensiv landslagsperiode der Norge har vært gjennom tre viktige kamper i VM-kvalifiseringen. Tre spillere fra den hjemlige norske ligaen var involvert i kampene for Ståle Solbakkens lag.

Rosenborg-keeper André Hansen spilte de to første kampene mot henholdsvis Nederland og Latvia. Bodø/Glimts Patrick Berg var på banen i samtlige tre kamper, mens venstreback Fredrik André Bjørkan gjennomførte 45 imponerende minutter etter pause i den siste kampen mot Gibraltar.

Kampen var Bjørkans andre offisielle landskamp for Norge, etter at han fikk i overkant av 20 minutter i treningskampen mot Hellas i juni.

23-åringen ble belønnet med en sjuer på Nettavisens spillerbørs etter kampen, og fikk også sin dose oppmerksomhet fra Solbakken.

Backen fra Bodø har imponert Norge-sjefen, men den ferske landslagstreneren påpeker også at Bjørkan må «finne ut av en del ting» for å kunne prestere optimalt.

- Han virker frisk. Fredrik har slitt litt med kroppen og var ikke disponibel til den første kampen (mot Nederland red.anm). Han kom også inn på den forrige samlingen litt stiv og støl, så han må få orden på kroppen sin, sier Solbakken tydelig til Nettavisen.

Bjørkan har slitt med en liten skade denne sommeren og måtte blant annet stå over flere kamper i kvalifiseringen til Champions League- og Conference League for Bodø/Glimt.

Solbakken er klar på at det fysiske må komme ordentlig på plass så fort som mulig.

- Han har en eksplosiv kropp, men han er såpass ung at han må få orden på det. Det er litt for mye småsurr på kroppen hans, sier han om Glimt-backen.

For landslagsduoen Berg og Bjørkan kan de gå inn i en avgjørende høst med tanke på sine egne karrierer. Bjørkan er på utgående kontrakt med klubben og er ønsket av flere klubber i europeiske ligaer.

Berg har over et år igjen av kontrakten med klubben, men også der er det stor interesse for midtbanespillerens tjenester. Glimt avslo flere konkrete bud på 23-åringen i sommer.

Interessen for Bjørkan er minst like konkret. Blant andre skal den nederlandske storklubben Feyenoord være svært interessert i å sikre seg venstrebacken.

Regjerende mester Bodø/Glimt topper Eliteserien med 34 poeng etter 17 runder. Ett poeng bak jager Molde. Søndag tar Bjørkan, Berg og resten av Glimt-laget i mot Odd på Aspmyra.