LJUBLJANA (Nettavisen): Ståle Solbakken og Sander Berge møtte pressen før Norges Nations League-kamp mot Slovenia, som spilles 18:00 på lørdag.

Det har lenge vært usikkert om kaptein Martin Ødegaard ville bli klar eller ikke, men Solbakken kunne gi oppløftende nyheter til det fremmøtte pressekorpset på Stozice Stadium i Ljubljana fredag kveld.

– Han har gjennomført det han skulle gjennomføre. Det ser veldig bra ut, og jeg vil bli overrasket om han ikke er på banen mot Slovenia, sier Solbakken.

Les også: Lagkamerat blåst av banen etter «Haaland-forvandling»

God dialog

Til tross for at han nylig har kommet tilbake fra skade, så får ikke midtbanegeneralen noen annen behandling enn de øvrige spillerne.

– Vi har ikke tatt noen hensyn til han, bare fulgt det programmet vi la opp for han i tråd med Arsenal, forteller Solbakken.

Ødegaard møtte til landslagssamling senere enn de andre spillerne etter å ha vært gjennom undersøkelser i London. Solbakken forklarer at det var gjort i tråd med hva de ble enige med Arsenal om.

Landslagssjefen sier at dialogen med Arsenal har vært viktig for å sikre at kapteinen ble tilgjengelig i landslagspausen.

– Her har vi hatt en veldig voksen dialog. Det var derfor han fikk lov til å puste i London i stedet for å rushe hjem. Jeg har veldig god dialog med Arteta og de øvrige i Arsenal-styret.

Den samme oppfatningen har han rundt dialogen med de øvrige spillernes klubbapparat.

– Jeg har vært veldig heldig så langt. Jeg har ikke vært inne i noen kontroverser. Jeg har vært andre-assistent under Semb og Aabrekk. Noen av de samtalene Semb hadde med Ferguson og David O'Leary, følte jeg gikk litt tyngre, delte en lattermild Solbakken.

Les også: King forlater landslagssamlingen

Tror ikke på lavtliggende Slovenia

Arenaen i Ljubljana er ventet å bli utsolgt lørdag i en kamp Norge er favoritter, mye takket være en Erling Braut Haaland i kanonform.

Solbakken tror imidlertid ikke at slovenerne vil legge seg lavt i frykt for Norges superspiss.

– Jeg er ikke sikker på at Slovenia blir så lavtliggende. Jeg tror de vil være aggressive og få med publikum, og kjøre vingbackene høyere enn mange kanskje forventer, forteller han til Nettavisen.

Han er klar på at det norske laget nå må klare å forholde seg å håndtere både lag som ligger lavt, og lag som dundrer i angrep.

– Vi må takle begge deler , og vi må mestre begge deler. Vi skapte mye sjanser i den forrige kampen mot Slovenia. Hadde ikke Erling spilt den forrige kampen, så hadde vi sagt «hadde han spilt så hadde vi vunnet 3-0».

– Martin betyr jo selvfølgelig mye for det, men vi har jo andre spillere som kan slå smarte pasninger og finne på noe lurt, avslutter Solbakken.

Les også: Norge-profilen om spillet i kulissene: – Begynner jo å lure