Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken oppgitt over Tyrkia-fokus: - Sinnssykt feil tema

Den norske landslagssjefen ville ikke høre snakk om dramaet som utspant seg på overtid i Norges gruppe.

NORGE - MONTENEGRO 2-0

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge så ut til å sikre seg et forsprang til Tyrkia i VM-kvalifiseringsgruppen mandag kveld etter at Solbakkens menn vant mot Montenegro og tyrkerne lenge slet borte mot Latvia.

Men dessverre for Norges del slo Tyrkia tilbake og tok tre poeng i Riga etter å ha scoret på et diskutabelt straffespark gitt av den svenske dommeren åtte og et halvt minutt på overtid.

Les også: Hylles etter Norges forvandling

Scoringen kan få konsekvenser for Norges sjanser i kvalifiseringen, men landslagssjef Solbakken var ikke veldig interessert i snakke om det sene tyrkiske målet på pressekonferansen på Ullevaal stadion mandag kveld.

Landslagssjefen mener det hele er uinteressant og noe han ikke vil bruke energi på.

- Jeg synes du har ett sinnssykt feil tema. Dette er noe som skjer over lang tid. Hva skjedde forrige gang da Tyrkia og Montenegro spilte. Da ledet Tyrkia 2-1 og Montenegro scoret på det siste sparket på ballen. Det er fotball. Hvis du vil vinkle det på noe som skjer langt vekk herfra må du gjerne gjøre det, men det får vi ikke gjort noe med. Akkurat som da vi kom inn til den samlingen her så får vi ikke gjort noe med det hvem som ikke er her, sier en oppgitt Solbakken.

Se Solbakkens reaksjon under:

Kan bli avhengig av seier mot Nederland

Det Norge derimot kan gjøre noe med er Latvia og Nederland som er de neste og siste motstanderne i denne VM-kvalifiseringen. Dersom Norge vinner de to siste kampene vil landslaget kvalifisere seg til det første VM-sluttspillet siden mesterskapet i Frankrike i 1998.

Skulle det derimot bli tap i noen av kampene og Tyrkia vinner deres kamper vil Norge også miste sjansen til å spille play-off.

Tyrkia skal møte Gibraltar og Montenegro i deres gjenstående kamper og Solbakken venter at Tyrkia kan få det tøft mot laget Norge slo 2-0 på Ullevaal mandag kveld.

- Det blir helt sikkert en jevn og tøff kamp, sier Solbakken til Nettavisen.

Les også: Børs - slik spilte Norge mot Montenegro

Fornøyd med slitne spillere

Tøft ble det også til tider for et slitent norsk lag mot Montenegro, men spillerne kjempet tappert og vant til slutt overbevisende 2-0 foran et fullsatt Ullevaal stadion.

Solbakken er godt fornøyd med innsatsen spillerne la ned kun få dager etter et krevende kamp borte mot Tyrkia.

- Jeg er veldig stolt av gutta. Vi var i kjelleren. Kreftene gikk tomt litt tidlig i dag. Det var vi for så vidt litt forberedt på, men kanskje var vi litt naive med tanke på å gå ut i så høyt tempo. Vi presset dem godt og de var ikke over midten før vi scoret. Det kostet krefter og vi fikk ikke åpnet dem helt opp heller. Noen av spillerne hadde nok mindre krefter enn det de hadde håpet på, men vi slipper dem til ekstremt lite. De har én sjanse i hele kampen hvis vi er snille, sier Solbakken.

Den norske landslagssjefen mener de norske spillerne jobbet steinhardt for de viktige poengene.

- Som jeg sa til gutta så er det to ting som alltid må ligge i bunn i fotball. Det er hjertet og organisasjon. Så vet vi at vi ikke fikk til det gode offensive spillet vi har fått til i de tre foregående landslaget. Det satt lenger inne i dag, men noen fotballkamper er sånn. Gutta skal ha all ære av hvordan de stod distansen, forteller landslagssjefen.