Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken på pallen

Bjarne Solbakken kjørte strålende, og ble kun slått av Daron Rahlves i utforrennet i Vail fredag kveld.

Solbakken delte annenplassen med østerrikeren Stephan Eberharter etter glimrende kjøring. Han gjorde et par småfeil halvveis ned i traseen, men tapte ikke så veldig mye på det.

- Jeg følte at det ikke gikk like bra for meg øverst, som det gjorde i treningsomgangen torsdag, men i det nederste partiet i løypa traff jeg bra, så jeg reddet meg litt inn der, sa Bjarne Solbakken til NTB etter rennet.

Han fikk noen nervepirrende minutter i målområdet etter at han hadde kjørt. De store kanonene kom på rekke og rad, men alle, bortsett fra amerikanske Rahlves, måtte melde pass. Både amerikaneren Bode Miller og østerrikeren Hans Knauss kjørte ut like før mål. Det gjorde også Kenneth Sivertsen.

Solbakken hadde 7. plass som beste resultat fra verdenscupen før fredagens annenplass, mens Daron Rahlves vant sin femte seier i verdenscupen.

Godkjent av Kjuser'n

Lasse Kjus kjørte inn til en godkjent sjetteplass 85/100 bak Rahlves. Han ble slått av Solbakken og Eberharter med 16/100. Mellom dem plasserte østerrikerne Michael Walchhofer og Hermann Maier seg.

- Jeg er ganske fornøyd med dette, sa Lasse Kjus til NTB.

- Det er kjempegøy med Bjarne, men jeg vil ikke si jeg er særlig overrasket over at det går så bra for ham, for han har kjørt veldig bra på trening i det siste, la Lasse Kjus til.

Fra startnummer 45 kjørte Aksel Lund Svindal inn til en flott 17. plass, 1,98 sekund bak vinneren Daron Rahlves. Det betyr at tre av de fire nordmennene kom til mål og sikret seg verdenscuppoeng.

Utforrennet i Beaver Creek, i VM-løypa fra 1999, var det avlyste rennet fra Val d’Isere. Dette rennet skulle egentlig ikke vært kjørt før neste helg, men på grunn av snømangel i den franske skimetropolen, måtte det altså flyttes.

Resultater:

HTML EMBED
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem