Den italienske storklubben bekrefter onsdag at de har sikret seg den norske 24-åringen.

Han står uten kontrakt i Bodø/Glimt fra nyttår og kommer dermed vederlagsfritt til klubben som ledes av José Mourinho.

– Jeg har pushet på for dette, jeg ville virkelig bli Roma-spiller. Nå kan jeg endelig si at jeg er det, sier Solbakken.

– Roma pekte seg ut fra starten av. Jeg har virkelig troen planene for klubben og ville være en del av det. Jeg kommer hit for å lære og bli bedre, men jeg vil også vise hva jeg er i stand til. Roma-fansen er de beste jeg har vært borti og jeg kan ikke vente med å få være på deres side, sier nordmannen videre.

I hovedstadsklubben er man svært fornøyd med å få Solbakken på plass.

– Solbakken har etablert seg i en liga der kvaliteten har blitt svært mye bedre de siste årene. Alderen hans, kvalitetene og potensialet er alle i tråd med det vi ønsker i vårt prosjekt. Ola har stor teknisk kvalitet og er velsignet med en fysikk som gjør ham til en moderne fotballspiller, sier klubbtopp Tiago Pinto i Roma om den nye signeringen.

Flere besøk i Italia

For kun kort tid siden bekreftet Solbakken at hans tid i Glimt er over etter at kontrakten hans går ut etter 2022-sesongen.

24-åringen har vært ryktet til Roma i lang tid. I forrige uke skrev Nettavisen at angrepsspilleren skulle reise til Italia tidlig denne uken og at de siste formalitetene rundt en overgang skulle meisels ut da. Nå er altså kontrakten signert og bekreftet,

Solbakken har vært på flere besøk i Italia gjennom året. Han har ifølge Nettavisens opplysninger møtt både Roma og Napoli, han har også gjort medisinske undersøkelser på den private klinikken «Villa Stuart».

Skadeplaget

Solbakken har slitt med en ankelskade og en skulderskade denne sesongen som har gjort at han har mistet lengre perioder i 2022.

Roma ligge4r for øyeblikket som nummer sju i Serie A etter 15 runder med sine 27 poeng.

Hovedstadsklubben reiser til Asia på en planlagt turne i den kommende VM-pausen.