Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken satte Maier på plass

Bjarne Solbakken tok sin første verdenscupseier da han vant mennenes super-G søndag, 39/100 foran Hermann Maier.

Bjarne Solbakken toppet en fantastisk helg med seier i søndagens super-G. Det var Stranda-guttens første verdenscuptriumf.

- Dette er bare helt rått. Det er en fantastisk helg for meg, det må jeg bare si. At jeg skulle klatre helt til topps hadde jeg aldri trodd, sier en overlykkelig Solbakken til NTB.

Klar seier
Sunnmøringen var nær ved å ta sin første seirer allerede under fredagens utforrenn, men ble snytt for gleden da hjemmekjøreren Daron Rahlves leverte et fantomløp. Den delte 2. plassen ble likevel hans første pallbesøk.

Søndag var det ingen som kunne nekte Solbakken seieren. Ikke engang bursdagsbarnet Hermann "The Herminator" Maier fikk lov eller kunne ødelegge festen til Solbakken.

- Jeg er bare vanvittig glad. Nå har jeg endelig klart det. Helt siden jeg ble god på ski har jeg sagt at en dag skulle jeg stå på toppen. Det er helt rått å ha klart det, fortsetter den norske fartskjøreren.

Høy fart
- Løypa var veldig vanskelig fordi det var høy fart helt fra toppen. Dessuten snødde det slik at det ikke var silkeforhold som de vi hadde her de første dagene. Jeg mestret forholdene best i dag, og det er skikkelig kult å klare det, sier Solbakken.

Han kunne ikke si om han var heldigere med forholdene enn sine konkurrenter på senere startnummer. Fra startnummer 9 satte han bestetid. I målområdet kunne han se den ene favoritten etter den andre havne bak seg på lystavlen.

Hermann Maier vant utforrennet lørdag og håpet å feire 31-årsdagen søndag med sin 45. verdenscupseier, men han kom til kort. Østerrikeren ble slått av Solbakken med 0,39 sekund og måtte nøye seg med å knipe 2. plassen foran landsmannen Hans Knauss.

Rett hjem
Lasse Kjus, som kjørte ned til 6. plass søndag, var bekymret over sin egen fartsform på trening før de norske alpinistene tok turen over "dammen". Da ble han slått med over to sekunder av Solbakken. Det mente Kjus var en indikasjon på at han neppe hadde noen sjanse mot resten av verden. Men så viste det seg at han knapt kunne funnet noen sterkere å måle seg mot.

Noen særlig feiring blir det ikke for alpinistene. De setter seg på første fly til Europa og reiser til helgens renn i Alta Badia.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene