LATVIA - NORGE 0-2:

RIGA (Nettavisen): Lørdag ble Genk-profilen kastet rett inn på laget i Riga, etter å ha sonet karantene mot Nederland som følge av å ha fått overtenning, direkte rødt kort mot Tyrkia og en advarsel av Solbakken under sine første A-landslagssamling.

22-åringen svarte med å skaffe Norge straffe før pause, og var involvert i det meste bemerkelsesverdige før pause.

I tillegg til sine offensive bidrag, viste han også fram mentaliteten og noen skitne triks - som da det ble håndgemeng like før pause etter at han ikke ville gi ballen til vertene etter at det ble blåst frispark til Latvia.

Den tidligere Viking-spilleren har blitt en favoritt under Solbakken, som skryter stort av spilleren som ble foretrukket i mellomrommet bak Erling Braut Haaland i lørdagens 2-0-seier.

- Kristian er en veldig god mellomromspiller. Det han mangler av fart i beina, har han i hodet, sier Ståle Solbakken til Nettavisen, før han trekker fram det han kanskje liker aller best hos unggutten.

- Han har en skikkelig fandenivoldskhet, og jeg liker mentaliteten hans, sier han.

Imponerte Ståle på første trening

Thorstvedt ble noe overraskende tatt med i Solbakkens landslagstropp i Malaga tidligere i år, og det angrepsspilleren viste på trening i Spania både overrasket og imponerte landslagssjefen stort.

- Han spilte seg inn på laget via noen crazy treninger. Jeg liker typen, måten han spiller på og jeg liker blandingen av at han hele tiden kjemper for laget, men likevel har en X-faktor.

- Ble du overrasket da du så ham på trening for landslaget første gang?

- Ja, for jeg kjente han ikke. Jeg kjenner jo moren og faren hans godt, og han er en fin blanding. Han har heldigvis ikke alt Erik har, sier Solbakken til Nettavisen og ler.

Landslagssjefen, som var svært fornøyd etter å ha unngått å gå på en smell mot et lavtliggende latvisk lag, fikk se Thorstvedt åpne kampen godt.

Genk-spilleren har en egen evne til å få ting til å skje rundt seg, og han skaffet også norsk straffe da han utnyttet svak latvisk forsvarsspill før pause.

Han fortsatte det gode spillet ut omgangen, før han ble byttet ut etter timen spilt som følge av en noe mer anonym annenomgang.

- Det er ikke mer enn tre år siden jeg så han på Briskeby i OBOS-ligaen. Det går fort i hodet på Kristian, og samtidig har han alltid bra innsats og er bra i lufta. Han har ganske mye i verktøykassa, er sjefens attest.

Rundspilte Latvia

Oppgjøret på en vindfull arena mot et lavtliggende latvisk lag ble sett på som et potensielt bananskall i forkant av matchen, men Solbakkens mannskap spilte hjemmelag nærmest ut av arenaen før pause.

Scoringer fra Erling Braut Haaland og Mohamed Elyounoussi sørget for at Norge er med helt i toppen i VM-kvalifiseringens gruppe G.

- Det var en fantastisk gjennomført bortekamp. Det er lenge siden jeg har sett Norge dominere med ball som i dag. Faktisk var det en nytelse, sier Solbakken på pressekonferansen.

Flere hadde sjansen til å øke seiersmarginen ytterligere. De største sjansene hadde King på overtid da han to ganger ble servert av Mats Møller Dæhli. Han burde hatt både sitt 18. og 19. landslagsmål, men først traff han stolpen, så tråkket han på ballen.

Nå gjenstår bare å ta tre poeng hjemme mot Gibraltar tirsdag før Norge skal til Tyrkia.

Det blir et skjebneoppgjør i kampen om en av to øverste plassene i gruppa.