RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken søvnløs i sesongoppkjøringen


Ståle Solbakken har et en strevsom sesongoppkjøring uten spisser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ståle Solbakken har et en strevsom sesongoppkjøring uten spisser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Ståle Solbakken sto plutselig uten angripere da FCK ble samlet foran den nye sesongen. – Situasjonen var prekær, innrømmer manageren.

Den norske suksesstreneren og teknisk direktør Johan Lange fikk lange dager på jobb i jakten på forsterkninger i angrepet.

Det oppsto spissmangel da Federico Santander gikk til Bologna, mens forrige sesongs FCK-toppscorer Pieros Sotirious skade var langt mer alvorlig enn antatt. Legg til at talentet Jonas Wind heller ikke var kampklar.

– Jeg har nesten ikke sovet. Vi hadde null angripere tilgjengelig den første treningsuken. Det var ingen god følelse, innrømmer Solbakken.

– Normalt trener, spiser og sover man godt på treningsleir, men denne gangen jobbet Johan og jeg når alle de andre ga seg for kvelden, fortsetter den tidligere norske landslagsspilleren.

Hentet duo

Foran 1. runde i Superligaen har Solbakken hentet inn FCK-kjenningen Dame N'Doye. I tillegg er den bosniske landslagsspissen Kenan Kodro kjøpt fri fra bundesligaklubben Mainz.

– Arbeidsmessig har det vært den tøffeste sommeren på alle parametere. Det var en prekær situasjon for 14 dager siden, men nå er følelsen bedre, sier Solbakken.

I forsvaret har man dessuten fått inn solide forsterkninger i VM-vrakede Andreas Bjelland og svenske Sotirios Papagiannopoulos. Nå handler alt om å revansjere den skuffende fjerdeplassen i Superligaen sist sesong.

– Det tror vi på. Vi er sårbare i angrepet. Både N'Doye og Kenan har litt igjen før de er i fysisk toppform, men det ser OK ut, mener Solbakken.

Tett i toppen

FC København tok bare 58 poeng sist sesong. Topplagene Midtjylland og Brøndby hentet hele 85 og 81 poeng.

– Jeg tror det blir meget tett i toppen. Brøndby er blitt enda bedre og jager revansj for de siste årene, mens Midtjylland har fått en tropp med meget god dekning.

Danske Spil, som tilsvarer Norsk Tipping her hjemme, holder FCK som knepen favoritt. De tilbyr bare 2,30 ganger pengene tilbake dersom Solbakkens mannskap vinner. Vinneroddsen på Midtjylland og Brøndby ligger 3,00 og 3,50. Deretter får man hele 30 i odds på Nordsjælland.

FCK innleder Superligaen hjemme mot Horsens mandag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere