Saken oppdateres

LILLESTRØM (Nettavisen): Landslagssjef Ståle Solbakken møtte pressen dagen etter Norges 1-1-kamp mot Nederland på Ullevaal Stadion. Der var det en fornøyd trener som snakket om kampen dagen i forveien.

- Det å kunne gjennomføre og spille jevnt med dem inn i det siste er en god prestasjon synes jeg, sier Solbakken til pressen om onsdagens kamp.

Landslagssjefen fikk også spørsmål om sin kaptein Martin Ødegaard. Flere eksperter, blant dem Kjetil Rekdal, kritiserte Arsenal-spilleren etter uavgjortkampen.

Solbakken reagerer på kritikken mot sin kaptein.

- Da må jeg spørre. Hvilke eksperter? Det er noe av det dummeste spørsmålet, sier Solbakken før han blir gjort oppmerksom på HamKam-trenerens uttalelser.

- Det er ikke tvil om at Martin er for lite på ballen til å få frem sine styrker. Den diskusjonen kommer til å leve videre fremover. Har vi plass til ham, sa tidligere landslagsspiller Kjetil Rekdal i VGTV-studioet underveis i onsdagens kamp.

Solbakken reagerer slik når han får høre kritikken fra sin gamle landslagskollega.

- Nå har jeg rost Rekdal så mye for HamKam-greiene i år, sier han med et lite smil om munnen før han blir mer seriøs.

- Jeg synes det er litt ufint av han. Martin er steinsikker på det laget. Hvilken side hadde vi trøbbel på i første omgang? Han spiller foran en debutant som gjør en helt ok jobb, men som skal veiledes. Den siden er helt stengt. De har ikke en farlighet skapt på den siden, sier Solbakken i forkant av landslagets trening på Lillestrøm.

Norge møter Latvia borte lørdag og Gibraltar tirsdag. Også disse kampene inngår i VM-kvalifiseringen. Norge ligger på delt andreplass (sammen med Nederland og Montenegro) med sju poeng etter fire kamper. Tyrkia topper med åtte.