RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Solbakken tar selvkritikk

Ståle Solbakken kritiserte spillerne sine etter RBK-tapet, men innrømmer at også han selv kan bli bedre.

Oslo (ANB): FC København-sjefen var framsto ikke spesielt fornøyd da han forlot Trondheim med 1-2 i bagasjen etter første akt av den skandinaviske mesterligaduellen tirsdag.

Hedmarkingen var skuffet over eget lag - og ga et knippe av sine egne nøkkelspillere kritikk for innsatsen på Lerkendal. Dame N'Doye, Jesper Grønkjær, Mikael Antonsson og William Kvist leverte alle under pari, mente sjefen.

Samtidig erkjenner også den blivende norske landslagssjefen at han selv har forbedringspotensial i anledninger som den på Lerkendal.

Må oppleves
- Om noe, må jeg bli flinkere til å forberede spillerne mentalt på de europeiske kampene der det står så mye på spill, sier Solbakken til Ekstrabladet.

Han peker samtidig på at akkurat den biten ikke alltid er like lett å overføre til spillerne - verbalt.

- Det er ting som må oppleves. En ting er å stå og snakke om det, noe annet er å oppleve det. Spillerne lærer noe nytt hver gang, sier Solbakken.

I så fall ga kanskje tirsdagskvelden i Trondheim FCK-spillerne nyttig erfaring inn mot den avgjørende kampen hjemme i Parken kommende onsdag. Der må Solbakkens menn vinne for å ta seg gruppespillet i årets mesterliga.

FCK-profil nektet å snakke
Fram til skjebnekampen må Ståle Solbakken bruke tiden på lørdagens seriekamp mot Lyngby - samt klekke ut hvilke 11 som skal få sjansen mot RBK.

Foran kampen på Lerkendal valgte han overraskende å vrake kaptein Hjalte Nørregaard - til fordel for Thomas Kristensen på midtbanen. Den avgjørelsen har ikke førstnevnte tatt med lett hjerte.

Etter onsdagens treningsøkt i København nektet den vanligvis så vennlige og utadvendte 29-åringen å snakke med pressen, skriver BT.

- Jeg gidder ikke si noe i dag, sa Nørregaard til avisens utsendte før han hastet i garderoben.

Ståle Solbakken forstår profilens frustrasjon.

- Ja, det forstår jeg veldig godt, men Hjalte er en fornuftig mann og han skal da også være skuffet. Det har jeg ingen problemer med, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere