ULLEVAAL STADION (Nettavisen): To kamper gjenstår av VM-kvalifiseringen og med to seirer vil Norge kvalifisere seg til VM i Qatar 2022.

Først må imidlertid Latvia slås på Ullevaal lørdag 13. november, før det kan bli en ren gruppefinale mot stornasjonen Nederland i Rotterdam tre dager senere.

Erling Braut Haaland er ute med skade - det samme er fortsatt Sander Berge og Kristoffer Ajer.

– Ajer er ute i et par måneder, han fikk en skanning i går som ikke er godt nytt. Han må nå i likhet med Sander Berge bygge kropp for Premier League, sier Solbakken.

Sørloth og King med igjen

Navn som Alexander Sørloth og Joshua King er imidlertid tilbake etter å ha vært ute i forrige landslagsperiode.

- Det er to spillere som er vant til å spille internasjonale kamper. Alexander er en som er på vei opp nå, han fikk en merkelig pre-season i og med at han ikke fikk spille kamper for RB Leipzig, og skiftet veldig seint i overgangsvinduet. Han har fått en skade i tillegg, så han trenger alle de minuttene han kan få, sier Solbakken til Nettavisen.

- Josh har fått mer og mer regelmessig spilletid og har kommet seg etter sin skade, så det betyr mye for troppen med tanke på presence (tilstedeværelse) både på og utenfor banen, sier Solbakken.

To debutanter

De største overraskelsene i Norge-troppen er Bodø/Glimts Ola Solbakken og LSKs Thomas Lehne Olsen.

Sistnevnte ble valgt foran Molde-spiss Ohi Omoijuanfo, som var med i forrige landslagstropp, men ikke denne gangen.

- Det har litt med magefølelse å gjøre. Det er ikke det at Ohi ikke har gjort det godt, men det er en følelse vi har nå at det var Thomas sin tur. Han har hatt en jevn sesong på et Lillestrøm-lag som har tatt fantastisk steg opp fra Obos til å bli topp seks i Eliteserien, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Å hente inn både Solbakken og Lehne Olsen i troppen mener fotballekspert Lars Tjærnås er helt riktig, ut ifra hva de har vist i Eliteserien den siste tiden.

- Solbakken og Lehne Olsen inn i landslagstroppen - helt riktig som et signal om at formspillere kommer med. Og viktigere: Riktig fordi de har kvaliteter som er nyttige, skriver Tjærnås på Twitter.

Dette er troppen:

Keepere:

André Hansen (Rosenborg), Ørjan Håskjold Nyland (Bournemouth), Sten Grytebust (Vejle).

Forsvar:

Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Marius Lode (Bodø/Glimt), Andreas Hanche Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Birger Meling (Rennes), Stefan Strandberg (Salernitana), Julian Ryerson (Union Berlin).

Midtbanespillere:

Fredrik Midtsjø (AZ), Fredrik Aursnes (Feyenoord), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Mathias Normann (Norwich), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Arsenal), Kristian Thorstvedt (Genk), Ola Solbakken (Bodø/Glimt).

Spisser:

Joshua King (Watford), Veton Berisha (Viking), Alexander Sørloth (Real Sociedad), Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm).