Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken: - Vanskelige spørsmål venter Christian Eriksen

- Jeg så med en gang at det var ille, sier Norges landslagssjef.

Ståle Solbakken så dramaet rundt Christian Eriksen på TV hjemme i København.

Les også: Tilstanden fortsatt stabil for Christian Eriksen

Det var på trening med FC København i mars for vel 20 år siden at Solbakkens hjerte stoppet. Som Eriksen fikk han raskt kyndig legehjelp, men han la opp etter råd fra legene.

– Jeg så med en gang, som alle andre, at dette var ille, sa Solbakken til TV 2 om Eriksens kollaps. Han ble intervjuet på videolink fra København.

– Kona mi var faktisk på stadion, og hun så det ikke så tydelig. TV-bildene var nok det sterkeste. Det virket veldig profesjonelt det som skjedde på direkten. Dommeren tok tak i det med en gang, og legehjelpen virket superprofesjonell, sa han.

Les mer: Lukaku med Eriksen-hilsen etter å ha skutt Belgia mot seier

– Så vet jeg jo at Parken er rett ved Rigshospitalet, og da det ikke kom en ambulanse derfra i full fart så følte jeg et berettiget håp om at de hadde noenlunde kontroll, selv om det var dramatisk i noen minutter.

Ulike faser

Beskjeden kom etter hvert om at det går bra med Eriksen, men som for Solbakken i 2001 kan det bli et spørsmål om han kan fortsette som toppspiller.

– Han skal summe seg nå, selvfølgelig. Han ligger trygt og godt hos ekspertene på Rigshospitalet, og først blir det en lettelsesfase der han setter umåtelig pris på livet. Jeg vet han er småbarnsfar, men han er også på toppen av sin karriere, og han må nok gjennom noen faser som er relativt vanskelige, sa Solbakken til TV 2.

Les også: BBC beklager nære TV-bilder av Eriksen-dramaet

– Det er fryktelig mange spørsmål han skal stille. Han venter bestemt på en diagnose, «hva kan jeg gjøre og hva kan jeg ikke gjøre, hva med fotballkarrieren?» Det er kanskje ikke er spørsmål for i dag, men det kommer jo.

Forskjell

Han ville ikke umiddelbart sammenligne med sin egen situasjon i 2001. Solbakken var 33 år da han falt om på FCK-trening. Han fikk operert inn en hjertestarter, og han la opp på råd fra legene.

Les også: Hareide om Eriksen: - Utrolig lettet

– Det er litt forskjell på fotballspillerne Solbakken og Eriksen, det må sies, både i alder og kvalitet. Jeg kjenner ham som en veldig sterk karakter, og han får sikkert all den profesjonelle hjelp han skal ha. Jeg tror han har så sterk fysikk og psyke at han kommer raskt gjennom den første bearbeidingsfasen, sa han til TV 2.

– Så må han spørre seg, er jeg fortsatt fotballspiller, eller må jeg skru om på livet mitt?

(©NTB)