RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JENS NOERGAARD LARSEN (Afp)

Solbakkens Dame ordnet seier

Sist oppdatert:
Den norske treneren kom så vidt fra mesterligaoppgjøret med ordene i behold.

FC KØBENHAVN - RUBIN KAZAN 1-0:

Ståle Solbakken og FC København hadde bygd seg opp stor fallhøyde foran første kamp i mesterligaen mot russiske Rubin Kazan.

Mandagens pressekonferansestunt fra nordmannen, der han harselerte med motstanderlaget, burde følges opp på banen.

Les også: - Solbakken bør dra på stand up-turné

Og det startet friskt i Parken.

Angrepsvillige
Begge lagene vartet opp med angrepsvillig fotball, men det var Rubin Kazan som virket farligst. Da det ikke ble uttelling for noen av lagene før halvtimen var spilt, dabbet tempoet og kvaliteten av.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

Etter pause gikk Rubin Kazan ut i høyt tempo og skapte to farligheter før det var gått tre minutter. Laget fortsatte å presse, men heller ikke nå førte det til uttelling.

Bolanos' mesterligadebut
Etter 75 minutter fikk Cristian Bolanos sin mesterligadebut, og den tidligere Start-spilleren viste seg umiddelbart frem. Han mottok en langpasning på høyrekanten og stormet oppover langs linja. Ned ved dødlinja la han hardt og lavt 45 grader inn i feltet der Dame N'Doye mottok ballen. Men N'Doye prøvde på klønete vis å ta med seg ballen, og Rubin Kazan-forsvaret var raskt over ham og fikk klarert.

Like etter fikk København nok en mulighet. Denne gangen var det Jesper Grønkjær som kom seg fri på venstrekanten, og også han slo lavt inn 45 grader i feltet. Ballen endte hos brasilianske Claudemir som skjøt håpløst over fra fri posisjon på drøye seksten meter.

Fem minutter før slutt fikk Rubin Kazan en god mulighet til å avgjøre kampen. Laget kontret fire mot to, men Kasaevs gjennombruddspasning inne i sekstenmeteren ble såvidt fanget opp av Sölvi Ottesen som kom på et sugende returløp.

Dame fikset seier
Så, etter 87 minutter da publikum belaget seg på at kampen skulle ebbe ut med 0-0, skjedde det.

Vingaard la inn i feltet for København, og der traff Dame N'Doye ballen perfekt med et hodestøt. Ballen gikk via motsatt stolpe før den la seg pent i nettmaskene.

Hele Parken eksploderte og Ståle Solbakken jublet vilt på trenerbenken.

- Viktig for karrieren
Kampen endte 1-0 til København som dermed tok tre meget viktige poeng, ikke minst med tanke på hvordan Solbakken på forhånd hadde gått ut og nærmest lovet seier mot et motstanderlag der han kalte spillerne både stygge og dårlige.

- Jeg er glad for at jeg scoret. Det var viktig for karrieren min. Vi får se hvor langt vi kan komme, vi skal i hvert fall ta vare på hver sjanse vi får, sier Dame N'Doye etter kampen.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

I den andre kampen i gruppe D tok Barcelona en overlegen 5-1-seier etter at Panathinaikos hadde sjokkert hjemmepublikum med en tidlig ledelse.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Spill på langoddsen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere