*Nettavisen* Sport.

Solbakkens frelser slo til igjen

Foto: AP/Scanpix

Lukas Podolski reddet nordmannen fra tap på hjemmebane.

13.12.11 22:43

FC KÖLN - MAINZ 05 1-1:

Bundesliga-oppgjøret mellom Ståle Solbakkens Köln og Mainz 05 skulle egentlig blitt spilt i november, men oppgjøret ble utsatt da dommeren ikke dukket opp.

Senere kom det fram at dommer Babak Rafati hadde prøvd å begå selvmord på hotellet i forkant av oppgjøret. Hendelsen slo ned som en bombe i tysk toppfotball.

Mainz i ledelsen
Tirsdag var det imidlertid duket for kamp mellom de to lagene, som begge lå et stykke ned på tabellen før det utsatte møtet.

Solbakkens menn hadde likevel muligheten til å gjøre et brukbart byks i den tyske toppserien med tre poeng hjemme mot klubben der tidligere LSK-spiss Anthony Ujah holder til.

Men til pause sto det uavgjort 0-0.

I andre omgang skulle det bli litt mer å juble for RheinEnergie Stadion og etter 70 minutter kom kampens første mål. Det skulle tilfalle gjestene fra Mainz.

Mario Gavranovic angrep ute på høyresiden og slo et godt innlegg til Sami Allaqui, som stanget ballen i mål i duell med Köln-forsvaret. Det så mørkt ut for Solbakken.

Men fem minutter før full tid skulle likevel utligningen komme. Lukas Podolski fikk ballen og ladet kanonen. Skuddet gikk via stolpen og inn bak Mainz-keeper Christian Wetklo.

Podolski, som har blitt koblet til en rekke klubber den siste tiden, løp rett bort til sin norske trener for å feire scoringen. Den sene utligningen reddet ett poeng for Köln.

Frelseren Podolski
Podolski har helt klart vært klubbens beste spiller under Solbakkens ledelse og har scoret 13 ligamål så langt denne sesongen. Bare Mario Gomez og Klaas-Jan Huntelaar har flere.

Den polskfødte spissen har vært en stjerne i tysk fotball i en årrekke allerede, til tross for at han bare er 26 år. Totalt har Podolski tilbakelagt ni sesonger på øverste nivå i Tyskland.

26-åringen har også 95 landskamper for Tyskland og om han fortsetter å bli tatt ut regelmessig, kan han ende på et meget høyt antall matcher med flagget på brystet.

Podolski kom til Kölns ungdomsakademi i 1995 og ble tatt opp i A-stallen i 2003. Han dro til Bayern München i 2006, men returnerte til moderklubben i 2009.

Tirsdagens resultat betyr at Köln ligger på en 10.-plass i Bundesliga etter 16 kamper. Solbakkens lag har 21 poeng. Mainz ligger som nummer 12, med 18 poeng så langt.

Anthony Ujah ble for øvrig byttet inn helt på tampen, men den tidligere Lillestrøm-spilleren utmerket seg ikke nevneverdig. Tidligere LSK-keeper Heinz Müller satt hele kampen på benken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag