BEOGRAD / OSLO (Nettavisen): Ståle Solbakken møtte pressen i forkant av Nations League-kampen mot Serbia i Beograd torsdag kveld.

En av de lokale journalistene forsøkte seg blant annet med et spørsmål om spissen Ohi Omoijuanfo, som spiller for den serbiske klubben Røde Stjerne.

- Har du hørt om Haaland?

Journalisten ville vite hvorfor den tidligere Molde-spilleren ikke var en del av den norske landslagstroppen, men fikk kontant svar av Solbakken.

- Har du hørt om Haaland? svarte Solbakken først.

- Sorry? svarte den serbiske journalisten.

- Har du hørt om Haaland? Derfor, fortsatte Solbakken.

LES OGSÅ: Alexander (26) spiller i 3. divisjon - plutselig kom telefonen fra landslaget

Den norske landslagssjefen sikter selvsagt til den norske stjernespissen Erling Braut Haaland, som nylig ble klar for Premier League-klubben Manchester City.

Seansen mellom Solbakken og journalisten utløste latter blant de andre i salen.

Forstår De Bruyne-kritikk

Solbakken og Sander Berge, som begge satt ved podiet på pressekonferansen, fikk også spørsmål om betydningen av de kommende Nations League-kampene.

Den belgiske stjernen Kevin De Bruyne gikk nylig ut og mente at disse kampene er unødvendig, men den norske landslagssjefen deler ikke den oppfatningen.

- Vi liker at konseptet erstatter privatkamper. Vi er i en situasjon der vi kan benytte oss av Nations League akkurat nå. Det De Bruyne setter spørsmålstegn ved er nok antall kamper og det kan du selvfølgelig sette et stort, stort spørsmålstegn ved etter en lang, lang sesong, der du får fire landskamper etter en «break». Det ville jo heller aldri skjedd uten covid. Det er et unntakstilfelle, sier Solbakken.

LES OGSÅ: Avslører Haaland-prat med Guardiola lenge før overgangen var klar

- Hvis Sander (Berge) her hadde kommet med 60 kamper i kroppen i stedet for halvparten, er det jo en «issue» for dem. Og det er en «issue» at terminlisten blir tettere og tettere for de som spiller flest kamper. Det er en seriøs problemstilling for mange, sier Solbakken.

Berge: - Helt gull

Berge sier at han har gledet seg til landskampene i lang tid og at han derfor har hatt fokus på å stille best mulig forberedt til denne samlingen.

- For meg er det helt gull. Jeg har sett fram til de kampene her hele sesongen og visst at jeg måtte holde meg fit og klar de siste månedene for å spille dem.

LES OGSÅ: Preget Haaland: – Det har vært veldig tungt

- Det er selvfølgelig forskjellig fra spiller til spiller. De Bruyne spiller 60-70 kamper på toppnivå og i Champions League og diverse. Jeg har ikke så mange kamper bak meg og har gledet meg til å møte gutta igjen og representere Norge. Jeg skjønner at det er ulike preferanser, men for min del og for guttas del tror jeg det skal bli veldig lett å omstille her, gå ut å nyte og spille bra fotball, sier midtbanemannen.

Kampen mellom Serbia og Norge har avspark klokken 20.45 torsdag kveld.

Norge skal også møte Sverige både borte og hjemme i løpet av de neste dagene, samt Slovenia hjemme på Ullevaal stadion.