RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg: - Alle kom bort og sa det var det råeste de har sett

KJØRTE BRA: Petter Solberg økte luken etter drama på 17. mai.
KJØRTE BRA: Petter Solberg økte luken etter drama på 17. mai. Foto: Jørgen Steinli (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Solberg økte luken etter drama på 17. mai.

Petter Solberg leder rallycross-VM med 22 poeng etter søndagens annenplass i Belgia.

Men en tjuvstart i semifinalen var nær å spolere den gode poengfangsten på nasjonaldagen. Som straff måtte nordmannen ut i to alternativrunder i semifinalen. Da skal det nesten være umulig å ta seg videre til finalen.

– Jeg har klart det én gang tidligere, men da ble det tredjeplass. Dette er enda råere. Sist helg vant jeg og var drithappy, men jeg er enda mer glad etter denne annenplassen. Hvorfor? Fordi jeg kjørte veldig bra og klarte å unngå at en slik feil skulle få betydning. Jeg snudde det til noe dritbra, strålte Solberg overfor NTB.

– Alle kom bort og sa det var det råeste de har sett i rallycross, sa Solberg.

De andre lagene jublet da Solberg ble straffet med en ekstra runde i alternativsporet, men det gliset stivnet.

– Alle var fornøyd, men da blir jeg hissig. Og jeg vet at jeg kan ta inn noe voldsomt om jeg må. Jeg vant nesten semifinalen. De sier det ikke er mulig, men alt er mulig, som jeg alltid sier, sa Solberg.

– Men du kan ikke holde på slik som jeg gjorde i semifinalen i lengden. Det var litt rallystyle. Det må jeg bruke litt innimellom, men ikke for ofte. Dette får jeg kick av, fortsatte østfoldingen.

Han økte ledelsen i sammendraget fra 15 til 22 poeng ned til svenske Johan Kristoffersen, som ble slått ut i nettopp semifinalen.

Finske Toomas Heikkinen vant søndagens VM-runde, mens Andreas Bakkerud ble nummer fem. Sammenlagt er Heikkinen treer med 57 poeng, ett mer enn Bakkerud.

– Det holdt meg våken å vite at Petter Solberg lå bak meg. Vi er tilbake etter en svak start på sesongen, en seier vi trengte, sa Heikkinen etter sesongens tredje VM-runde.

– Jeg valgte å kjøre smart. Jeg tar dette som en seier etter at jeg dreit meg ut i semifinalen. Jeg var litt for rask, men det var eneste gangen de tok noen for det og sendte noen ut i en ekstra runde i alternativen. Jeg lå nær i finalen, tok igjen tid, men skled litt mot slutten da jeg pushet litt for hardt. Men uansett, dette føles som en seier på 17.-mai, sa Solberg som kjørte med norsk pin på brystet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere