RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Verdensmester Petter Solberg er mannen alle vil slå i årets rallycross-VM.
Verdensmester Petter Solberg er mannen alle vil slå i årets rallycross-VM. Foto: Jørgen Steinli (NTB scanpix)

Solberg: - Alle vil slå meg

Verdensmester Petter Solberg er mannen alle vil slå i årets rallycross-VM. – Jeg er aldri redd for noe, sier motorkongen.

Spydeberg-mannen ble tidenes første verdensmester i rallycross i fjor. Sesongåpningen går i Portugal i helgen. Der vant Solberg i fjor, men lørdagens kjøring den gangen ble ødelagt da nordmannen ble torpedert av rivalen Timur Timerzjanov.

– Redd for taktisk spill der konkurrentene «torpederer» verdensmesteren?

– Jeg tror guttene og jentene som kjører er oppegående og vil kjøre lurt, slik at de fullfører alle løp. Det må de for å vinne (sammenlagt), svarer Solberg.

– Jeg er aldri redd for noe, fortsetter 40-åringen.

– Alle vil slå meg. Det ville de i fjor også. Det har jeg ingen problemer med. Jeg må bare skjerpe meg enda mer. Jeg tenker ikke på slikt. Om det er uhell eller hva det er, kan skje når som helst. Men jeg får ikke gjort så mye mer med bil og utstyr, sier Solberg til NTB.

Regelendringer har tvunget fram omfattende endringer på rallycrossbilene foran 2015-sesongen. Det gjør lagene usikre foran åpningsrunden i Montalegre.

– Stoler du på bilen din?

– Jeg håper virkelig at bilen min går bra. Den har fungert veldig bra under testing, men andre førere og lag kan ha gjort enda mer. Det som er veldig viktig er å ta de små tidelene i hver runde.

– Andre har også gjort jobben sin. Jeg har gjort min. Det blir hardt, sier den regjerende verdensmesteren

– Portugal er et tøft løp, 1000 meter over havet. Bilene går alltid litt dårligere der enn på mange av de andre banene. Jeg ble påkjørt i fjor, men da er det bare å ta nye tak. Og vi vant jo. Jeg er ikke så lett å skubbe unna. Jeg liker meg i høyden, sier østfoldingen.

Og skulle ikke VM-åpningen gi seier, varsler Solberg nye triks utover i sesongen. Utfordrerne i jakten på VM-trofeet er dermed advart. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere