RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PETTER SOLBERG fikk problemer i lørdagens VM-start.
PETTER SOLBERG fikk problemer i lørdagens VM-start. Foto: Jørgen Steinli (NTB scanpix)

Solberg: - Det var ikke pent gjort

Petter Solberg var lettere irritert på russisk konkurrent.

En nådeløs manøver og påkjørsel av fjorårets europamester ødela for Petter Solberg (39) under første dag av det nye verdensmesterskapet i rallycross lørdag.

I annet heat ble det full krig inn mot første sving mellom russeren Timur Timerzjanov og Solberg. Nordmannen lå først, men ble påkjørt hardt og dyttet ut av sitt spor. I sammenstøtet røk gasswiren, og løpet var ødelagt for Petter Solberg.

– Det var ikke pent gjort, men samtidig er det slikt som skjer i denne sporten. Vi har kun kjørt to heat av fire innledende, så jeg har fortsatt gode sjanser til å være med i toppen inn mot finalekjøringen søndag. Bilen får vi i stand igjen, sa Solberg.

Begge førerne ble kalt inn for å forklare seg etter racet, men Timerzjanov kunne gå ustraffet fra hendelsen.

I første heat i tidenes første verdensmesterskap i rallycross ble 2003-rallyverdensmesteren kun slått så vidt av Timerzjanov. Sammenlagt ligger Solberg på 10.-plass før de siste to omgangene søndag.

12 biler går videre til semifinalene.

Timerzjanov, som ble europamester i fjor for annet år på rad, leder sammenlagt. Bergenseren Andreas Bakkerud er beste nordmann sammenlagt på annenplass etter to heat. Solbergs stallkamerat Alexander Hvaal er nummer sju.

Søndag skal det kjøres to innledende omganger, semifinaler og finale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere