Solberg: - Helt utrolig

Australia in Perth, Western Australia September 6, 2003

Australia in Perth, Western Australia September 6, 2003 Foto: (SCANPIX)

- Helt utrolig, sa Petter Solberg etter storkjøring og sammenlagtledelse i lørdagens VM-runde av Rally Korsika.

18.10.03 22:20

-Helt utrolig. Det har vært en hendelsesrik dag. Riktig dekkvalg og litt hell på toppen, sier Petter Solberg i egn pressemelding

Etter opptakten med den stygge avkjøring under shake down på torsdag var det ingen som hadde ventet dette av den norske Subaru-føreren. Solberg har vunnet tre av lørdagens fartsprøver, i den første av prøvene ble han nummer to.

Dermed har nordmannen klatret fra 8. til 1. plass i det øsende regnværet som preget lørdagens kjøring.

Solberg fører an foran belgieren François Duval, som er 17,9 sekunder bak. Spanieren Carlos Sainz er 22,4 sekunder bak på 3. plass, mens det er hele 1.15 minutter ned til skotten Colin McRae på 4. plass.

Det gjenstår fire fartsprøver søndag før vinneren kan kåres.

Klissvåte veier

Klissvåte veier har sendt den norske rallystjernen hodestups inn i kampen om seieren i "de tusen svingers rally". Solberg knuste konkurrentene på regntung asfalt både på 10. og 11. prøve lørdag ettermiddag.

-Jeg gjorde noen feil da også, men jeg er der jeg skal være nå, sa Solberg til NTB da han var inne til tredje service. Dekkvalget satt som et skudd for den norske rallystjernen da værforholdene mildt sagt var uforutsigbare. Det skiftet fra strålende sol til øsende regn i løpet av minutter.

François Duval leder fortsatt VM-runden, men avstanden ned til Solberg er krympet til 3,2 sekunder. Nordmannen har passert spanieren Carlos Sainz, som ramlet ned til tredjeplass og ligger 4,6 sekunder etter Solberg.

- Hele tiden har jeg sagt at regn og vanskelige forhold er tingen for meg. Nå håper jeg bare på mer regn. Tørker det opp så har vi ikke en sjanse - og det har ikke noe med meg å gjøre, sa Petter Solberg.

Dramatisk start

Lørdagen startet svært dramatisk. På 8. fartsprøve fikk de fleste av de beste til dels store problemer. Verst gikk det ut over Solbergs erkerivaler Sebastien Loeb (Citroën) og Markko Märtin (Ford). Begge tapte flere minutter på grunn av utkjøringer. Også Petter Solberg snurret, men slapp unna uten store tidstap.

- Jeg kom til en innersving da festet bare glapp på det speilblanke føret. Fronten ble slått inn i grøfta, men det gikk verst ut over spoileren foran. Vi tapte 15 sekunder på uhellet, sa Solberg til NTB under lørdagens annen service.

Ford-føreren François Duval leder Rally Korsika drøyt halvveis. Carlos Sainz ligger 11,6 sekunder etter, mens Solberg deler tredjeplassen med finnen Marcus Grönholm, 26,4 sekunder bak Duval. Gilles Panizzi jager bak, 44,9 sekunder unna ledelse.

Øsende regnvær

På 9. fartsprøve tapte Solberg tid da han var uheldig med værforholdene. Da 28-åringen startet åpnet himmelen seg, mens førerne som kom bak fikk langt mindre regn og dermed gunstigere forhold.

- Det var litt uheldig der. Nå er det umulig å få sikre værprognoser, men vi tar ingen sjanser, fortalte Solberg tidlig lørdag ettermiddag.

Dekkprodusenten henter fram en mellomløsning, mens flere konkurrenter trolig vil gamble med dekkvalgene. Uhellene til Loeb og Märtin har etter alt å dømme meldt duoen fullstendig ut av seierskampen.

Rally Korsika er årets tredje siste VM-runde og avsluttes etter totalt 16 fartsprøver søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.