Solberg angriper

Foto: Reuters/Scanpix

Solberg kjører gnistrende og nærmer seg teten i Rally Tyrkia.

17.04.10 18:22

Oslo (ANB): Spydebergingen var nummer fire etter fredagens fartsprøver – 18,5 sekunder bak ledende Sebastien Ogier. Det utgangspunktet syntes perfekt, tatt i betraktning at Solberg og kartleser Phil Mills slapp ulempen med å være blant de første bilene på veien lørdag.

Og Citroën-duoen gikk til et realt angrep på rivalene foran på resultatlista. Allerede på åpningsetappen var de raskest av samtlige, og dermed var tonen på mange måter satt.

Østfoldingen raste gjennom det meste av lørdagen i et halsbrekkende tempo.

Foran den avsluttende dagen i Tyrkia er Solberg 16,2 sekunder bak teten. Teten heter som vanlig Sebastien Loeb, som overtok ledelsen etter prøve 14.

Raskest av alle
– Kjempeetappe for min del. Blir spennende å se hvor jeg ligger i forhold til de andre, gliste en fornøyd Solberg etter målgang midtveis på dagen.

Han ble nok ikke mindre fornøyd etter hvert. Ingen har flere enkeltseirer på farstsprøvene enn Solberg, som med fem har én mer enn Loeb og Sebastien Ogier.

Spenningen lever dog i høyeste grad. Bak Petter Solberg er det nemlig tett som hagl. Bare 1,1 sekund bak ham er Mikko Hirvonen. Ytterligere fire sekunder bak følger Dani Sordo. Eks-leder Sebastien Ogier har fått problemer og er over tre minutter bak. På sjetteplass finner vi ikke ukjente Kimi Raikkonen, som tester sine evner bak rallyrattet.

Trøbbel for Henning
Henning Solberg fikk sitt Rally Tyrkia ødelagt da han kjørte på en stein på åpningsetappen fredag. Lørdag stilte han igjen på startstrek, men med et tilleggstillegg som plasserte han milevis unna seierskampen.

Og etter en brukbar åpning fortsatte trøbbelet for storebror Solberg og hans østerrikske kartleser Ilka Minor.

På den 13. fartsprøven måtte Ford-duoen stoppe underveis med et flatt dekk, og tapte igjen rundt fire minutter.

– Jeg fikk en punktering, og valgte å stoppe framfor å ødelegge bilen, sa Solberg etter målpassering. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag