Gå til sidens hovedinnhold

Solberg avsluttet med stil

Til tross for at Petter Solberg brøt en fartsprøve fredag, sikret han tre VM-poeng søndag.

Petter Solbergs sjanse til å vinne Rally Italia Sardinia forsvant med et uhell fredag, men han avsluttet med stil og sikret tre VM-poeng med seier på den avsluttende fartsprøven.

Solberg presset hardt på rallyets 8 kilometer lange «power stage», der det var ekstra VM-poeng til de tre første. Han seiret to tidels sekund foran Jari-Matti Latvala.

– Det eneste jeg har tenkt på siden jeg måtte bryte fredag har vært å vinne denne fartsprøven. Lørdag kjørte jeg forsiktig fordi jeg ikke hadde noe å vinne, men i dag ville jeg ha tre poeng, sa Solberg.

– Det ville vært mulig å vinne dette rallyet, men jeg gjorde en feil fredag. Det var skuffende for meg og teamet. Nå glemmer vi dette rallyet og tenker på det siste i Spania, la han til.

Rally Spania blir siste sjanse til å sikre en seier for Ford-stallen, som trekker seg ut av rally-VM etter denne sesongen.

De to siste dagene av rallyet ble ellers dominert av Mads Østberg, som vant fire av seks fartsprøver lørdag og den første av de to prøvene søndag. Han satset hardt på seier også på den siste prøven, men håpet ble knust da han traff en stein og punkterte.

Dermed tapte han en del sekunder til de beste, men fjerdeplassen sammenlagt var ikke i fare. Opp til pallplass var det uansett for langt, slik at punkteringen ikke fikk noen betydning for sluttplasseringen.

Endelig for Hirvonen

Mikko Hirvonen vant som han ville i sin Citroën, foran tre Ford-førere: Jevgenij Novikov fra Russland, Ott Tanak fra Estland og Østberg.

Hirvonen tok sin 15. seier i karrieren, men den første i år. Han vant Rally Italia for første gang etter fem 2.-plasser tidligere.

– Det føles veldig, veldig bra. Dette var målet vårt før rallyet, og denne gang fungerte alt som det skulle. Etter alle 2.-plassene er jeg veldig fornøyd med endelig å vinne her, sa Hirvonen.

Plasseringen garanterer ham 2.-plass i VM-sammendraget bak lagkamerat Sebastien Loeb, som for to uker siden sikret sin niende strake VM-tittel.

Loeb brøt helgens rally etter å ha kjørt ut fredag.

Tett om 3.-plassen

Andreas Mikkelsen endte på 7.-plass i Rally Italia Sardinia, mens Petter Solberg ble nummer ni.

Sammenlagt avanserte Østberg til tredjeplass, fire poeng foran Latvala og 13 foran Solberg. De tre vil kjempe om den siste pallplassen i VM-avslutningen i Spania neste måned. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken