RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg-brødrene taper tid

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Verken Petter eller Henning Solberg klarer å henge helt med i toppen av Rally Sverige.

ANB: Sebastien Loeb fortsetter å imponere i WRC-sirkuset. Etter de fire første fartsprøvene ligger franskmannen i tet i Sverige, akkurat slik han har hatt for vane å gjøre de siste seks årene.

Mikko Hirvonen følger på andreplass – 4,1 sekunder bak. På den fjerde fartsprøven knep finnen fire tideler på Loeb.

- Det var en god etappe av oss, og vi ligger ikke langt bak Loeb. Vi skal fortsette å angripe og forhåpentligvis presse Loeb videre, sa Hirvonen til wrc.com.

Loebs lagkamerat, Dani Sordo, følger på tredjeplass – seks sekunder bak rallystjernen.

Østberg best
Ingen av nordmennene har klart å få den nødvendige farten på bilen i de svenske skoger.

Petter Solberg tapte som kjent hele 18,3 sekunder på den korte åpningsprøven torsdag, men har jobbet seg oppover resultatlista. Likevel har han både storebror Henning og Mads Østberg foran seg.

Faktisk er det Østberg som ligger først av nordmennene med sin sjuendeplass. Likevel er ikke rallytalentet helt fornøyd.

- Vi har kjørt ut i de tre siste rallyene og kjører derfor litt for trygt. Det er vanskelig å finne farten, men vi prøver å ta steg for steg uten å ta unødvendige sjanser, sa Østberg etter den fjerde fartsprøven.

Distansen opp til teten er på 54 sekunder.

Sliter med utstyret?
Henning Solberg følger på plassen bak. Han er 58,1 sekunder bak ledende Loeb. Petter Solberg er nummer ni og er ytterligere fem tideler bak sin storebror.

Det var en noe bekymret lillebror som kom inn etter den fjerde etappen. Trolig må han skifte girboksen i sin nye Citroen på servicen som nå venter.

Førerne tar nå en pause mens bilene justeres til de resterende fire etappene fredag.

Jari Matti Latvala ligger på fjerde, Sebastien Ogier på femte og Marcus Grönholm gjør en gjesteopptreden og ligger på sjetteplass. Tidligere formel 1-mester Kimi Räikkönen ligger på 11. plass så langt.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere