Edmonson er 27 år gammel og kommer fra Milton Keynes utenfor London. Han har tidligere vært en del av M-sport, der han blant andre har samarbeidet med Andreas Mikkelsen, opplyser Solbergs team.

– Jeg ser veldig fram til å jobbe med Elliott. Vi har vært en del sammen den siste tiden og trent med noter, og det har fungert veldig bra. Han sitter med mye erfaring og har allerede bidratt med innspill og ideer for framtiden, sier Oliver Solberg (20).

I sommer avsluttet han samarbeidet med iren Aaron Johnston. Craig Drew har vikariert i kartlesersetet fram til Edmonson ble hentet inn.

– Rally Monza er vanskelig, med mye informasjon fra teamets sikkerhetsmannskap, men det blir bra med en utfordrende debut. Vi regner med å få svarene vi trenger på om samarbeidet fungerer slik vi håper, sier Solberg om sitt neste rally.

Monza-løpet blir hans fjerde i rally-VMs største klasse (WRC). I forrige måned ble det klart at Solberg neste sesong skal flyttes opp til øverste nivå i rally-VM. Planen er at han skal dele teamets tredje hybridbil med spanske Daniel Sordo.

(©NTB)