RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Solberg frakjørt av Loeb

Sist oppdatert:
Petter Solberg falt til 3.-plass i Rally Storbritannia.

Petter Solberg falt til tredjeplass i Wales Rally Storbritannia etter at han ble forbikjørt av franskmannen Sebastien Loeb på de to siste prøvene søndag.

Det skilte til slutt 0,9 sekunder mellom Loeb, som har en klar ledelse i VM-sammendraget, og Solberg. Det skilte bare ett tidels sekund mellom dem før den siste fartsprøven på 15,33 kilometer.

Men der kjørte Loeb 0,8 sekund raskere enn nordmannen, og dermed var saken klar.

Ingen av dem klarte å gjøre noe med finnen Jari-Matti Latvala. Han ledet så å si hele veien og vant med en margin på 27,8 sekunder til Loeb. Men også Latvala slet litt mot slutten, for den siste og 19. prøven ble vunnet av Mikko Hirvonen, 1,2 sekunder foran Loeb og med Latvala på tredjeplass. Han var 1,5 sekund bak vinneren i mål.

Mads Østberg luktet på en pallplass gjennom det meste av rallyet, men han nådde ikke helt fram. Til sist endte han på 4.-plass, slått av vinneren med 1.10,6 sekunder.

Det gjenstår tre runder av årets rally-VM, og det neste løpet som står på programmet er Rally Frankrike-Alsace fra 4. til 7. oktober. De to siste VM-rundene kjøres i Italia og Spania. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere