21 mål og 12 målgivende pasninger var fasiten for 27-åringen etter drøyt 50 seriekamper fordelt på to sesonger for Ull/Kisa.

Det gjorde at flere Eliteserie-klubber forhørte seg om vestfoldingen som har en fortid i både Lillestrøm og Sarpsborg 08.

- Jeg vet at Odd og IFK Göteborg forhørte seg med Ull/Kisa og fikk litt referanser på meg, sier 27-åringen til Nettavisen og forteller at også Stabæk og Vålerenga skal ha hatt ham på lista som én av flere spillere.

Midtbanespilleren, som avslører at han takket nei til Sogndal og nyopprykkede Viking ifjor sommer, er klar på at han ikke ville dolke Ull/Kisa i ryggen ved å gå til en annen OBOS-ligaklubb, og til slutt falt valget på en klubb i PostNord-ligaen.

Solberg skal også ha takket nei til å innlede samtaler med en finsk Veikkausliiga-klubb, og gjør nå heller comeback i Fredrikstad i håp om å realisere målet om en retur til Eliteserien.

Nettavisen sender PostNord-ligaen. Få tilgang her (NA+)!

Misset opprykk

Det kan på mange måter virke som et utradisjonelt valg. FFK-laget spilte kvalifisering til 1. divisjon forrige sesong, men måtte se seg slått av KFUM over to kamper.

Dermed blir det en ny sesong på nivå tre for den tradisjonsrike klubben.

- Jeg ønsket Eliteserien med en gang, eller så ønsket jeg Eliteserien med FFK, sier Solberg.

Etter hvert som det dro ut i tid med tanke på interesse fra andre klubber, tok han et valg om å returnere til klubben han tilbrakte et år i fra 2013.

Den gang kunne hele karrièren gått føyken. En kneskade ble operert feil både én og to ganger, og først etter den tredje operasjonen kunne han starte rehabiliteringen.

- Hadde jeg blitt operert riktig fra dag én, hadde jeg vært klar etter fem måneder, men på grunn av feildiagnoser var jeg ute i halvannet år.

- Tenkte du på noe tidspunkt at det kunne være slutten?

- Jeg tenkte aldri direkte på å legge opp, men jeg var forberedt på at legen kunne komme til å si at «det her får vi ikke fikset».

Skademarerittet holdt på så lenge at han i etterkant har holdt flere foredrag om både skader og skadeforebygging.

- Opp i profesjonalitet

Når han nå flytter til Fredrikstad igjen, reiser han også med en utdannelse innen økonomi og entreprenørskap i bagasjen.

Likevel handler nå alt om fotball for den offensive midtbanespilleren. Fredrikstad var svært nære å rykke opp til det nest øverste nivået forrige sesong, og hadde på det meste over 10.000 tilskuere på nivå tre i Norge.

Få tilgang til Nasport her!

- Målet mitt er selvfølgelig å være i Eliteserien med Fredrikstad om kortest mulig tid. Jeg går ned en divisjon, men opp i profesjonalitet med tanke på treningshverdag, kultur, forventninger og press, forteller han og fortsetter.

- Det handler om å kjenne på det presset og den entusiasmen som tilskuerne gir, og du merker det utpå der når du har 4000 tilskuere som vil at du skal vinne. Det er også litt derfor jeg går til Fredrikstad. Det handler ikke bare om klubben, men om byen og mannen på gata.

Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo er kommende sesong sportslig leder i Fredrikstad.

Han understreker også Solbergs ønske om å komme til nettopp Østfold-klubben.

- Nicolay har uttrykt et sterkt ønske om å være endel av FFK. Hans egenskaper passer godt inn i troppen vår og han tilfører oss blant annet rutine og målpoeng, sier Høgmo til klubbens hjemmeside.