*Nettavisen* Sport.

Solberg går til angrep

Foto: Nikolay Doychinov (AFP)

Petter Solberg har satt inn et stormangrep for å overta andreplassen i Rally Bulgaria.

10.07.10 17:59

Solberg åpnet årets sjuende VM-runde meget overbevisende fredag og var tredjemann etter fire fartsprøver. Lørdag åpnet østfoldingen litt forsiktig på asfalten i Bulgaria med to tredjeplasser – før den sjuende etappen ble avlyst på grunn av at arrangøren ikke kunne garantere for publikums sikkerhet.

- Synd at de måtte stryke prøven, men det var altfor mye publikum på feil sted, sa Solberg ved service etter halvkjørt dag - og svarte så med å gå til et realt angrep på konkurrentene på etappene som fulgte.

På prøve nummer åtte slo Solberg knockout på alle. Sammenlagtleder Sebastien Loeb var nærmest spydebergingen - men hele ti sekunder bak.

- Er tilbake
Samtidig knappet Solberg kraftig innpå forspranget til annenmann i sammendraget - Dani Sordo. Spanjolen, som var 26 sekunder foran nordmannen før prøven, fikk luka redusert til bare 13 sekunder.

- Nå er jeg tilbake i kampen, smilte Solberg til wrc.com.

Og han stoppet ikke der. På de to siste fartsprøvene lørdag var nordmannen igjen raskest av samtlige. Avstanden fram til Sordo ble ytterligere åtte sekunder mindre. Dermed skiller bare 4,7 sekunder dem imellom foran søndagens avslutning.

Rallykongen Sebastien Loeb har de siste sesongene vært i en egen klasse på asfalt i VM-sirkuset, og franskmannen synes å ha god kontroll også i Bulgaria. Hele 45 sekunder skiller han og Petter Solberg etter ti fartsprøver.

Riktig dekkvalg
For sistnevnte må det samtidig være betryggende å se at pallplassen synes å være i boks dersom han ikke får uhell eller problemer med bilen.

Sebastien Ogier er i øyeblikket fjerdemann, men er godt over minuttet bak Solberg. Deretter følger finske Mikko Hirvonen, men finnen har gitt bort ytterligere 40 sekunder.

Hemmeligheten bak Petter Solbergs strålende kjøring etter servicen lørdag, ligger trolig i dekkvalget. Mens blant andre Sebastien Loeb valgte forholdsvis myke dekk på asfalten i Bulgaria, valgte Solberg betydelig hardere materiale.

Det siste slo positivt ut for mannen mange var litt ekstra spente på før helgens kjøring.

Henning nummer ti
Solbergs mangeårige kartleser Phil Mills er erstattet med Chris Patterson siden forrige rally - og så langt virker det ferske samarbeidet å fungere utmerket.

Det fikk man for øvrig en indikasjon på allerede under torsdagens testkjøring. Der var verdensmesteren fra 2003 best av alle.

Storebror Henning Solberg er nummer ti så langt i Bulgaria. Over ni minutter skiller fram til ledende Loeb. Likevel gliste østfoldingen fra øre til øre etter ferdigkjørt dag.

- Dette er så utrolig morsomt! Jeg koser meg i hver eneste sving, og kan angripe dem akkurat som med gokart’en min, gliste Solberg - som kjører en S2000-bil i helgens VM-runde.

Eyvind Brynhildsen ligger på 16. plass. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.