RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg i førersetet

Sist oppdatert:
Tom Erik Solberg styrer begge våre bankere under lørdagens V75 på Jarlsberg.

Klikk her for Nettavisens V75-tips

Mens rallyfører Petter Solberg stadig klager over bilen kan ikke travkusk Solberg klage over det han har i hendene lørdag. Både Bork Odin og Paris Texas er nemlig overlegne sine konkurrenter på kapasitet. De to storfavorittene har dog begge leie forutsetninger, men vi tror likefullt de kan sprette champagnen på seremoniplass lørdag ettermiddag.

Først ut er 13 Bork Odin, og den herlige 3-åringen til suksesstrener Lars O. Romtveit skal tross 60 meter tillegg normalt runde sine jevnaldrende motstandere i Nils Østbys Minneløp. Moe Odin-sønnen radet opp seire før han tapte som kjempefavoritt i Kriteriet. Vi regner med at hesten er i orden når han nå kommer til start igjen - da skal det ikke være snakk om saken i den tredje avdelingen.

I V75-4 skal Solberg tøyle ubeseirede 8 Paris Texas inn til hoppas fjerde triumf. Den femårige røde Gunslinger Spur-datteren står lengst ute bak bilvingen på sprint, men vi regner med at kusken kjører til direkte. Skulle Paris komme seg nogenlunde greit frem utvendig leder tror vi hun viser seg klart sterkest mot mål. I sin siste start vant hun nærmest ukjørt på 15.0 i sin V75-debut, og vi mener hun er minst en klasse bedre enn de hun støter på også denne gang.

Solberg også som oddskusk?
Ikke nok med at telemarkingen kjører de to største favorittene, han har også sjansen bak etpar outsidere i de to første løpene. 6 Caraciola As er startrask og kan fort innta føringen i V75-innledningen. Det er snakk om et jevnt stayeroppgjør der vi synes det er mange om beinet, og nå som 6-åringen har fått noen gjennomkjøringer kan det være dags for årets femte triumf.

I V75-2 skal den unge og fremadstormende kusken ut med nok en interessant traver som har fått løp i kroppen etter pause. 4-årige 13 Haugestad Calle møter riktignok to seiersmaskiner i 3 Gylden Knut (8 seire på 9 starter i år) og 14 Tangen Per (9 av 12), men Gottling-traveren er meget god de dagene galoppskoene blir lagt igjen i stallen. Selvom Calle er et fjerdevalg i spillet er han bare streket på 14% av bongene, og vil lage vei i vellinga om han skulle innfri.

Det er flere sportslige godbiter på vestfoldarenaen og størst interesse knyttes til eliteløpet der 2 Thai Tanic gjør en meget interessant start. Siden den norskeide 8-åringen har slitt med skader og sykdom denne sesongen kan vi ikke anbefale singelstrek på den herlige Viking Kronos-sønnen. Thai Tanic er forøvrig den eneste norskfødte traver som har underskredet den magiske 10.0-grensa, og 30 seire på 66 starter har bidratt til over 8 millioner innkjørt. Vi har like god tro på en spennende nykommer som kun er streket på 15% av de foreløpig innleverte kupongene.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 432 og 1296 kroner.

Kjøp en bong og se løpene på Nrk2 lørdag kl. 18.00 - 18.45!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere