*Nettavisen* Sport.

Solberg i sekunddrama

Foto: AP Photo/Rally Australia, Jeremy Rogers

Sebastien Loeb måtte bryte for andre VM-runde på rad, men Petter Solberg kjemper en intens kamp om seieren i Rally Frankrike.

30.09.11 17:47

Oslo (ANB): Åpningsdagen på årets 11. VM-rally ble en særdeles nervepirrende affære, med flere av sirkusets aller største stjerner i sentrale roller.

Rallykongen Sebastien Loeb var storfavoritt på hjemmebane, men allerede på den tredje fartsprøven måtte VM-lederen bryte med tekniske problemer. For å gjøre dramatikken komplett forsvant også VM-toer Mikko Hirvonen av veien – og ut av seierskampen.

Atskillig bedre har dag én i Alsace-distriktet vært for Petter Solberg.

Storkoser seg
Spydebergingen var raskest på to av de åtte første etappene – og er med det andremann i sammendraget. Foran dagens siste prøve ledet Solberg rallyet, men mistet ledelsen før rallyets andre dag.

Best av alle etter fredagens kjøring er spanske Dani Sordo. Han har ett sekund til gode på Solberg, mens Sebastien Ogier følger ytterligere et drøyt sekund bak.

Kampen om seieren i Frankrike ligger med andre ord an til å bli et drama av de sjeldne. Petter Solberg har ingen intensjoner om å gi seg uten sverdslag.

- Jeg er kjempefornøyd, dette er skikkelig moro. Når bilen fungerer på denne måten, og du virkelig kan pushe, er det virkelig gøy. Det aller viktigste nå er at vi holder høy fart, sa han til wrc.com etter fredagens nest siste prøve.

Etter avslutningsetappen understreket spydebergingen samtidig at førerne stilles overfor store utfordringer.

- Det var så mye grus i enkelte partier, det er fryktelig vanskelig. Jeg gjorde en feil i en sving, sa Solberg – som også tenker strategisk.

- Nå brukte jeg brukte dekk – for å spare de nye til avslutningsdagen. Dette er hardt arbeid, og jeg prøver alt jeg kan, sa han.

Østberg nest best
Mye tyder på at seierskampen i Frankrike står mellom Solberg, Sordo og Ogier. Forfølgerne er nemlig distansert med nesten minuttet.

Lørdag skal det kjøres ytterligere ni fartsprøver i Alsace-regionen, før det hele avgjøres med seks etapper søndag formiddag.

Nest beste nordmann etter første dag av Rally Frankrike er for øvrig Mads Østberg. Han er åttendemann, og ligger 2.36,8 bak ledende Sordo.

Henning Solberg er på sin side nummer ti – tre minutter og 18 sekunder bak teten.

Sistnevnte bidro samtidig til dramatikken i Frankrike fredag. I forkant av den tredje etappen måtte nemlig Kimi Räikkönen bryte rallyet etter et ublidt møte med Solbergs bil.

Påkjørt bakfra
- Som vanlig parkerte vi 2,5 kilometer i forkant av etappen for å ta på oss hjelmer og spenne oss fast – før vi skulle varme opp dekkene på vei mot starten. Henning kjørte forbi oss, selv om han var bak oss på startlista, forteller Räikkönens kartleser Kaj Lindström – og sier følgende om det som skjedde da bilene igjen skulle passere hverandre:

- Henning la seg til siden, og vi skulle til å passere han, men plutselig bremset han hardt og vi kjørte inn i baken på bilen hans.

Smellet påførte Räikkönens bil såpasss store skader at han ikke kunne fortsette. De involverte var imidlertid like gode venner etterpå – og Solberg ble frikjent for skyld.

- Det er sånt som skjer noen ganger – ingen har skyld. Det forklarte jeg Henning, sa Kaj Lindström.

Solberg selv slo seg også til ro.

- Han sa at det ikke var min feil – og at jeg bare skulle kjøre videre, sa han. (ANB)

HTML EMBED

Annonsebilag