Gå til sidens hovedinnhold

Solberg i sekunddrama

Petter Solberg kjemper en intens pallkamp i Rally Wales. Enda mer dramatisk er duellen om VM-tittelen.

(ANB): Årets siste VM-runde i rally følges med enorm interesse. Ikke bare skal tittelduellen mellom Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen avgjøres, men Petter Solberg er også omtalt som en het seierskandidat i Wales.

Fredagens fartsprøver tyder på at det siste var å ta munnen litt for full, men samtidig synes rallyet å bli mer spennende enn man kunne drømme om. Etter første dag har det nemlig utkrystallisert seg to separate dueller.

Den ene står naturligvis mellom Loeb og Hirvonen – og gjelder både kampen om seieren i Wales og i VM. Samtidig kjemper Petter Solberg med nebb og klør for sesongens tredje pallplass – mot Dani Sordo.

Våte veier
På regnvåte og såpeglatte veier holdt Solberg imponerende tempo gjennom hele fredagen. Østfoldingen har imidlertid jevnt og trutt tapt tid til de to beste.

40 sekunder skiller fram til teten etter de seks første fartsprøvene – hvilket gir tredjeplass sammenlagt så langt. Men Solberg kan ikke hvile på laurbærene. Dani Sordo følger østfoldingen som en skygge, og ligger bare 1,1 sekunder bak.

– Jeg er kjempeglad for å være nummer tre. Jeg jobber fortsatt med å finne den rette balansen og å bli hundre prosent vant til bilen, men dette er moro. Jeg koser meg, smilte Solberg til wrc.com.

– Det går rette veien, men det er ikke lett å matche farten til de to som kjemper om tittelen, supplerte han.

Loeb flyr
Størst fart av alle på først dag hadde Sebastien Loeb. Franskmannen, som ligger ett fattig poeng bak Mikko Hirvonen i VM-sammendraget foran helgens avslutningsdrama, har lagt kraftig press på rival Hirvonen.

Etter seks prøver skiller det så lite som 5,3 sekunder mellom dem.

– Jeg sliter med veigrepet og har litt understyring, men dette blir spennende, sa Loeb etter dagens siste fartsprøve.

Den femdobbelte verdensmesteren åpnet dagen godt, men viste svakhetstegn på ettermiddagen. Da var Hirvonen best.

– Jeg prøver å gi han kamp. Det er glatt, og jeg må ta noen sjanser, men jeg synes det går bra. Det blir en god fight i morgen. Fortsetter jeg sånn, blir det bra, sa han.

Trøbbel og trøbbel
Verre ser det ut for Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud. Allerede på den første prøven fikk de problemer med motoren – og tapte mye tid.

Det tar imidlertid ikke fra østfoldingen humøret.

– Motoren fusker, men forhåpentlig kan jeg rette det til i morgen. Problemene tatt i betraktning, er jeg fornøyd. Jeg prøver så godt jeg kan, sier storebror Solberg.

Han har gitt bort to minutter og 50 sekunder til teten, men holder sjetteplassen etter første dag.

Olje over hele fronten
For Mads Østberg ble dagen helsvart. Han fikk i likhet med Solberg trøbbel med verktøyet.

– Jeg har olje over hele fronten av bilen og har tapt mye. Tror en av støtdemperne har røket, og det klarer vi neppe å fikse. Jeg må nok bryte, sa han etter tredje fartsprøve. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken