RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Solberg jager Loeb

Sist oppdatert:
Petter Solberg har nærmet seg Sebastien Loeb i kampen om seieren i Rally Spania.

Solberg startet lørdagen som nummer fire sammenlagt i årets nest siste VM-runde, men brukte formiddagen til å passere både finske Jari-Matti Latvala og VM-toer Sebastien Ogier.

Ogier jaget navnebror Sebastien Loeb i kampen om ledelsen, men måtte bøte for den harde satsingen fire kilometer før målgang på etappe nummer to. Franskmannen fikk sleng på bilen inn i en krapp sving, traff autovernet med bakdelen av bilen og snurret. Bilen endte opp med store skader, og dermed forsvant han ut av tetkampen.

Etter endt kjøring lørdag er dermed Petter Solberg nærmest Sebastien Loeb sammenlagt.

Loeb må gjøre feil
Solberg manøvrerte seg stødig gjennom alle de seks etappene på dag to i Spania, og nærmet seg faktisk suverene Loeb tidsmessig mot slutten av dagen.

Samtidig ergret han seg over litt trøbbel innledningsvis.

- Vi hadde litt trøbbel med dekkene på den første prøven. På den andre gjorde jeg en feil, og klarte aldri å hente meg helt inn, sa Solberg til wrc.com.

Avstanden fram til ledende Loeb er nå på 44 sekunder. Det betyr uansett at Solberg trolig er avhengig av at VM-sirkusets store konge gjør en feil dersom østfoldingen skal få sin etterlengtede seier.

Solberg har ikke stått øverst på pallen siden Rally Storbritannia i 2005.

Må se seg bakover
Spørsmålet er samtidig om ikke Solberg må ha et våkent blikk bak seg på siste dag i Spania. Avstanden til forfølgerne i kampen om andreplassen er nemlig ikke stor. Dani Sordo har kjørt meget sterkt lørdag og er i øyeblikket tredjemann - 17 sekunder bak verdensmesteren fra 2003.

Jarr-Matti Latvala følger ytterligere ti sekunder deretter.

Nevnte Latvala og Sordo er for øvrig Solbergs hardeste rivaler i kampen om tredjeplassen i årets VM. Den innehar Latvala i øyeblikket - 11 poeng foran nordmannen. Sordo følger ytterligere åtte poeng lenger bak.

Henning Solberg kjører i S2000-klassen i Rally Spania og har kjørt godt både fredag og lørdag. Han er totalt nummer åtte etter andre dag - nesten ti minutter etter Sebastien Loeb. Det betyr at det meget vel kan bli VM-poeng på spydebergingen også denne gangen.

Rally Spania avsluttes med fire fartsprøver søndag. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere