RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg kan ha fått lungesykdom

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Jeg er litt engstelig, sier Petter Solberg etter at legene frykter han har fått medisin mot legionellabakteriene for sent.

Leger ved sykehuset i Monaco frykter at Petter Solberg (34) har skadet lungene etter at nordmannen fikk i seg legionellabakterier.

- Jeg er litt engstelig, men føler at jeg er i de beste hender i Monaco. Jeg skal tilbake til sykehuset fredag for å ta røntgenbilder av lungene og nye blodprøver, sier Petter Solberg til nyhetsbyrået NTB.

Syk på Kypros
Trolig var det på Kypros forrige helg at rallystjernen fikk i seg legionellabakterier. Etter å ha ligget syk hele forrige uke, valgte 34-åringen likevel å kjøre Rally Portugal.

Flere dager gikk før svarene på de første blodprøvene kom og legen til Citroën-laget satte Solberg på antibiotikakur. Leger ved sykehuset i Monaco frykter at det gikk for lang tid før nordmannen fikk riktig medisinering og at det kan ha skadet lungene til Petter Solberg.

Lillebror Solberg fullførte med stil og til fjerdeplass i VM-runden, men var slått fullstendig ut etter sykehusbesøket mandag. I tillegg til legionellabakterier, er rallystjernen rammet av virus og kraftig forkjølelse.

Nekter å stå over VM-runde
Neste VM-runde i rally finner sted i Argentina 24.- 26. april.

- Jeg nekter å stå over den runden. Hvordan sykdommen utvikler seg, aner jeg ikke, men det motiverer meg å tenke på neste rally, og jeg skal gjøre alt for å bli frisk innen det.

Legionella-bakterier kan i verste fall utvikle den såkalte legionærsyken, som arter seg som en alvorlig lungebetennelse med høy dødelighet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere