Solberg kan knapt vente

Foto: Per-Espen Løkenhagen / Scanpix

Petter Solberg teller ned timene til VM-debuten i splitter ny bil. Østfoldingen drømmer om seier.

Lillebror Solberg har aldri vært kjent for å være noen stor asfaltekspert. Med et nytt og topp utstyrt verktøy mellom hendene ser imidlertid ikke spydebergingen noen grunn til å være defensiv foran Rally Spania.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

– Jeg håper å være med å kjempe i toppen, sier Solberg – og signaliserer at han på ingen måte vil avskrive seg selv i seierskampen.

– Gleder meg vanvittig
Xsara-modellen han har kjørt tidligere denne sesongen er endelig byttet ut med en topp moderne Citroën C4. Til tross for at bilen er en 2008-modell, har den nemlig oppgraderinger som gjør den temmelig lik det verktøyet regjerende verdensmester Sebastien Loeb har til rådighet.

Solberg er mektig imponert over egenskapene til sitt nye kjøretøy og kan nesten ikke vente med å komme i gang med årets nest siste VM-rally.

– Jeg gleder meg noe vanvittig til å sette meg bak rattet i den nye bilen. Har testa den nå i nesten tre dager før rally, og bilen er helt utrolig, sier han.

Skulle Rally Spania gi de svarene 34-åringen ønsker, kan han se lyst mot neste sesong. Da har nemlig Citroën lovet å stille en 2009-modell – helt lik den Loeb kjører – til rådighet for nordmannen.

Samtidig hører det med til historien at Solberg heller ikke har stengt døra helt for å bytte billeverandør i 2010. Østfoldingen har også sikret seg en opsjonsavtale med Ford.

Jobber på spreng
Utfallet av årets to avsluttende VM-runder vil trolig avgjøre hva Solberg velger. Først ut er Spania kommende helg. Der forventer spydebergingen seg en utfordrende reise – selv med ny bil.

– Spania er et tøft løp og prøvene her er raske. Kombinasjonen høy fart og asfalt gjør at det er ekstra viktig å bremse på rett sted, ellers sendes du ganske ubarmhjertig ut av veien – og i verste fall ut av rallyet, sier Solberg.

– Det er ingen grus som kan hjelpe deg til å «sladde» rundt svingen, tilføyer han.

Tirsdag jobbet mekanikerne i Solbergs privatteam på spreng for å få bilen klar til starten.

Spenning i teten
Rally Spania blir imidlertid ikke bare spennende for Solberg og kartleser Cato Menkerud. Også i kampen om årets VM-tittel er spenningen stor foran årets to siste VM-runder.

Mikko Hirvonen har grepet om sammenlagtseieren etter at Sebastien Loeb mistet seieren i Rally Australia sist. Franskmannen ble ilagt tidsstraff som følge av at bilen hans ikke tilfredsstilte de tekniske kravene i kontrollen etter løpet.

Dermed er tittelgrossisten fem poeng bak Hirvonen foran avslutningen. Henning og Petter Solberg er henholdsvis nummer fem og seks.

Rally Spania kjøres tradisjonen tro i Katalonia. Årets 18 fartsprøver går i fjellene rundt turistbyen Salou, litt sør for Barcelona. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag