*Nettavisen* Sport.

Solberg kjemper i gjørma

Foto: AP Photo/Lionel Cironneau

Store nedbørsmengder skaper trøbbel for førerne i Rally Frankrike, men Petter Solberg nekter å gi opp håpet om pallplass.

02.10.10 13:37

Solberg tapte tid mot slutten av fredagens kjøring – og var femtemann sammenlagt foran lørdagens åtte prøver på den franske landeveien.

Det betydde samtidig at han var femtemann på veien på dag to i Frankrike, hvilket på ingen måte var ideelt. Til dels store nedbørsmengder lørdag formiddag førte til at store mengder gjørme la seg på veien – og gjorde forholdene vanskeligere og vanskeligere.

Likevel har Petter Solberg brukt de fire første fartsprøvene til å kjøre seg opp på fjerdeplass sammenlagt.

Gnistrende Latvala
Solberg kjemper en innbitt kamp med finske Jari-Matti Latvala om tredjeplassen i VM sammenlagt denne sesongen – og lørdag er det de samme to førerne som kniver om fjerdeplassen i Frankrike.

Solberg la Latvala klart bak seg på de første prøvene, men på den siste før service reduserte finnen igjen forspranget til bare sju sekunder. Latvala var raskest av samtlige – og leverte gnistrende kjøring.

– Jeg vet han kjørte fort. Det er gjørmete og glatt, og jeg prøver så godt jeg kan. Nå trenger vi bare litt flaks, sa Petter Solberg til wrc.com etter målgang på etappen.

Han prøver samtidig å være litt forsiktig.

– Det er skummelt. Sklir du av veien i gjørma, er det slutt.

Øyner pallen
Flere førere har vært i trøbbel lørdag – blant dem Kimi Räikkönen. Finnen ødela sine muligheter til en framskutt plassering da han forsvant av veien på en av etappene.

Petter Solberg har på sin side ikke gitt opp kampen om en pallplass i Frankrike. VM-treer Sebastien Ogier er tredjemann så langt, og ligger ikke mer enn 23 sekunder foran østfoldingen.

Rallykongen Sebastien Loeb har vunnet Rally Frankrike de fire siste gangene – og leder helt oppskriftsmessig også denne gangen. Seiersgrossisten har 43 sekunders forsprang til spanske Dani Sordo etter halvkjørt rally.

I S2000-klassen var det dobbelt norsk etter fredagens kjøring. Henning Solberg ledet foran Eivind Brynhildsen. Etter halvkjørt lørdag var stillingen den samme.

– Bilen er perfekt, alt fungerer som det skal, sa Eivind Brynhildsen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag