RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg klar for den viktigste VM-runden

GLEDER SEG: Petter Solberg.
GLEDER SEG: Petter Solberg. Foto: Jørgen Steinli (NTB scanpix)
Denne helgen arrangeres det for første gang VM-runde i rallycross på norsk jord.

Petter Solberg gleder seg til helgens motorfest på Lånkebanen i Hell.

- RX of Norway er årets viktigst løp for meg – og selvsagt legger det ekstra press på oss norske utøvere. Men det største presset legger jeg på meg selv. Jeg liker litt press fra meg selv og har prestert under slikt press mange ganger før, sier Solberg til NTB.

- Å håndtere det handler om å "gå inn i en boble» – fokusere på det jeg kan få gjort noe med for å prestere best mulig. At jeg er trygg på meg selv og mitt, er de beste forutsetningene for å gjøre det bra.

Rent bord

Han ligger på annenplass sammenlagt etter to av tolv VM-runder med 46 poeng. Landsmann Andreas Bakkerud leder med 49. Duoen har vunnet hver sin VM-runde i vår.

- Vi har gjort rent bord hittil, men det fins ingen garantier for noe som helst i motorsport – verken for Bakkerud eller meg selv. Men vi har vist i begge de to foregående VM-rundene at vi har det som skal til for topplasseringer, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette, sier Solberg.

Lagkamerat Alexander Hvaal skuffet med 17.-plass i forrige VM-runde på Lydden Hill i England.

- I tillegg håper jeg at min teamkollega Alexander Hvaal får vist hva han er god for. På sitt beste er også han en vinnerkandidat. Jeg våger ikke å spå hvem som vinner på Lånkebanen til helgen, men mener de norske sjansene er veldig gode, sier Solberg.

Utfordrende underlag

Den tidligere rallyverdensmesteren gleder seg til å kjøre på Lånkebanen.

- Den er en av favorittene mine i rallycross-VM. Banen inneholder det meste; stor fart, vanskelige svinger, utfordrende underlag og et hopp over mål. Jeg liker meg der, og jeg synes arrangøren har gjort en svært god jobb med både banen og hele arrangementet, sier Rally-Petter.

- Hvordan blir det å konkurrere i den første VM-runden på norsk jord?

- Jeg gleder meg noe helt vilt. Jeg har kun kjørt to VM-runder i rally på hjemmebane tidligere, og det var fantastiske opplevelser. Teamet mitt har lagt ned det lille ekstra i forberedelsene, og vi føler oss veldig godt forberedt med bil og strategi. I tillegg slår vi til med å ta i bruk den nye teambussen vår hjemme i Norge, sier Petter Solberg. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere