*Nettavisen* Sport.

Solberg leter etter svar

Foto: EPA/ Scanpix

Petter Solberg har fortsatt ingen god forklaring på marerittstarten på årets VM-sesong.

23.02.10 12:53

Oslo (ANB): Med ny og topp konkurransedyktig bil var forventningene store til spydebergingen før VM-åpningen i Sverige forrige helg. Solberg hadde også lagt lista høyt selv – etter gode tester i forkant.

Men svenskerallyet ble en gedigen nedtur. Problemene startet allerede på den innledende superspesialen – der Solberg snurret i sin Citroën. Og det stoppet ikke der. Ved endt rally søndag ettermiddag måtte verdensmesteren fra 2003 pent notere niendeplass. Avstanden fram til vinner Mikko Hirvonen var på over ti minutter.

I tiden etterpå har Solberg jaktet på forklaringer, men ikke gjort de helt store funnene.

– Vi har ikke funnet svaret ennå. Alt jeg vet, er at den gode følelsen vi hadde under testing ikke var der under rallyet, sier han til wrc.com.

Til analyser
Solberg brukte nybilen i to mindre rallyer i forkant av VM-åpningen, og fant den gode følelsen. I de svenske skogene var imidlertid den som blåst vekk.

– Jeg klarte ikke finne toppfarten. Jeg tapte sju sekunder selv på superspesialen, sier Solberg – og gjør ikke noe forsøk på å skjule at opplevelsen var frustrerende.

Nå jobbes det på spreng i Team Solberg for å finne ut hva som gikk galt. Flere tiltak er iverksatt. Blant annet er differensialene på bilen sendt inn til Citroën Racing for analyser.

Solberg er uansett ikke ute etter å finne syndebukker.

– Vi skal finne ut hva som gikk galt, men i øyeblikket vil jeg ikke skylde på noen eller noe, sier han.

Helt utslitt
Spydebergingen utelukker ikke at deler av forklaringen kan ligge hos han selv.

– Det er mange mulige årsaker, inkludert meg. Hvem vet? Kanskje ble det for mye jobb og stress knyttet til å få alle sponsorer, teamet og bilen klar. Kanskje var vi ikke godt nok forberedt, sier Solberg – og røper at han var helt på felgen etter hjemkomsten fra Sverige.

– Etter rallyet lå jeg tre dager i senga. Jeg var helt utslitt, sier østfoldingen.

Hviledagene har åpenbart hjulpet, for nå er 200-verdensmesteren tilbake i angrepsposisjon.

– Jeg føler meg i toppform nå, og jeg får vel svar på hvordan bilen er på lørdag og søndag, sier, Solberg til wrc.com.

Da er det duket for mer testing. Neste VM-runde er i Mexico neste helg. Der har Solberg for vane å kjøre fort, og kanskje er det duket for en opptur igjen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.